Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija nelegālajiem migrantiem varētu likt nēsāt izsekošanas ierīces

© PA/Scanpix/Leta

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija apsver iespēju likt nelegālajiem imigrantiem nēsāt elektroniskās aproces, ziņo mediji.

Laikraksts "The Times" vēsta, ka tas tiek apsvērts kā līdzeklis, lai neļautu noslēpties tiem nelegālajiem imigrantiem, kurus nav iespējams izvietot aizturēšanas centros.

Likums par nelegālo imigrāciju uzliek valdībai par pienākumu imigrantus, kas valstī ieradušies nelikumīgi, aizturēt un izraidīt uz Ruandu vai kādu citu droši trešo valsti.

Taču, ņemot vērā aizturēšanas centru ierobežoto platību, amatpersonām nākas meklēt kādas alternatīvas, norāda laikraksts.

Lai gan priekšroka tiek dota jaunu aizturēšanas centru iekārtošanai, tiek apsvērta arī elektronisko aproču lietošana. Apsvērta tiek arī pabalstu atcelšana tiem, kas regulāri nepiesakās Iekšlietu ministrijā, atsaucoties uz avotiem ministrijā, raksta "The Times".

Uz jautājumu, vai tiek apsvērta elektronisko aproču lietošana, kāds iekšlietu ministrei Sjuelai Breivermanei tuvu stāvošs avots izteicies, ka aproces jau tiek lietotas.

Saskaņā ar iekšlietu ministrijas datiem šogad, šķērsojot Lamanša kanālu, Lielbritānijā nelikumīgi ieradušies jau 19 000 nelegālo imigrantu.

Jūnija beigās to personu skaits, kas gaidīja sākotnējo atbildi uz patvēruma pieprasījumu, pārsniedza 175 000.

Tikmēr izdevumi nelegālo imigrantu uzturēšanai gada laikā dubultojušies, sasniedzot gandrīz četrus miljardus mārciņu.