Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Kā pareizi uzlādēt viedtālruni, lai saudzētu tā akumulatoru?

© Scanpix

Parasti viedtālruņa akumulators labi darbojas vismaz 2-3 gadus - tomēr tikai tādā gadījumā, ja ievērosiet norādījumus par tā pareizu uzlādi. Ar to, kā saudzēt viedtālruņa akumulatoru un kādi triki jāņem vērā, dalās unian.net.

Ar ātru akumulatora nolietošanās problēmu saskaras ne tikai budžeta viedtālruņu īpašnieki, bet arī dārgu flagmaņu īpašnieki - tas ir tāpēc, ka lietotāji reti pievērš uzmanību uzlādes procesam, un tas ievērojami samazina akumulatora “darba laiku”. Lai novērstu akumulatora darbības traucējumus, eksperti iesaka:

uzlādējiet viedtālruni līdz 80% un izlādējiet to vismaz līdz 20%;

nekad neatstājiet tālruni uzlādēties visu nakti;

nelietojiet tālruni, kamēr tas ir pievienots uzlādes vadam;

labāk uzlādēt akumulatoru biežāk, bet īsās 15-20 minūšu sesijās;

neizmantojiet bezvadu lādētājus - tie uzkarsē viedtālruni, kas kaitē akumulatoram.

Bet galvenais faktors, kas ietekmē akumulatoru kalpošanas laiku, ir uzlāde ar neoriģināliem kabeļiem.

2023. gadā arvien vairāk ražotāju turpina atteikties no uzlādes adapteriem savos viedtālruņos, un lietotāji saskaras ar dilemmu: ietaupīt naudu, izmantojot neoriģinālo lādētāju vai iegādāties dārgāku oriģinālu.

Svarīgi ņemt vērā, ka oriģinālo lādētāju ir izstrādājis ražotājs, ņemot vērā viedtālruņa akumulatora īpašās prasības un īpašības, un tas nodrošina optimālu spriegumu un strāvu, kas nepieciešams drošai un efektīvai uzlādei.

Tomēr uzticamam uzlādes vadam nav jābūt dārgam - tas var būt ražotāja sertificēts, kas atbilst kvalitātes standartiem. Piemēram, MFi (Made for iPhone/iPad), ja izmantojat Apple ierīces.