Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Volkswagen" uz laiku aptur ražošanu vairākās Vācijas fabrikās

© dpa/picture-alliance/Scanpix/Leta

Vācijas autobūves milzis "Volkswagen" (VW) trešdien pieredzēja informācijas tehnoloģiju (IT) problēmas, kuru dēļ tika apturēta ražošana vismaz piecās fabrikās, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Volkswagen" ceturtdien paziņoja, ka IT problēmas, kuru dēļ tika apturēta ražošana vairākās rūpnīcās, nakts laikā tikušas novērstas.

Šie traucējumi, kas trešdien sākās ap plkst.12.30 (plkst.13.30 pēc Latvijas laika), ietekmēja gan "Volkswagen" zīmola rūpnīcas, gan citus "Volkswagen" grupas autoražotājus.

"IT infrastruktūras problēmas "Volkswagen" tīklā nakts laikā tikušas novērstas. Globālais ražošanas tīkls atsācis darbību, un sagaidāms, ka ražošana turpināsies, kā plānots," ceturtdien norādīja uzņēmums.

Nav nekādu pazīmju, ka šīs problēmas radušās ārējas ietekmes rezultātā, piebilda "Volkswagen".

Darbs tika apturēts VW fabrikas Volfsburgā, Emdenē, Cvikavā un Osnabrikā, kā arī Drēzdenes fabrika "Transparent Factory", kas iecerēta kā izkārtne uzņēmuma nākotnei elektromobiļu ražošanā. Problēmas skāra arī VW galveno biroju Volfsburgā un ražošanu "Audi" fabrikā Nekarsulmā, ziņoja Vācijas mediji.

Šīs problēmas neaprobežojās tikai ar Vāciju un skāra VW ražotnes visā pasaulē, ziņoja finanšu laikraksts "Handelsblatt".