Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Kamčatkā bezsaimnieka suņus baros ar lašiem

© pixabay.com

Kamčatkas parlamenta prezidija deputāti atbalstīja federālo likumprojektu par konfiscēto zivju, tostarp, augstvērtīgo lašu nodošanu dzīvnieku patversmēm, raksta "The Insider".

"Šodien mēs izskatījām mūsu pašu ierosināto likumprojektu jaunā statusā - tagad tas mums ir atsūtīts no Valsts domes un tiek apstiprināts visos 89 Krievijas reģionos. Protams, mēs esam ieinteresēti tā pieņemšanā, un mūsu atbalsts bija vienprātīgs,” sacīja reģiona parlamenta Vides pārvaldības komitejas priekšsēdētāja Oksana Gerasimova.
Likumprojekts paredz (no 2024. gada 1. janvāra) konfiscēto produkciju, ko var izmantot kā dzīvnieku barību, bez maksas nogādāt Kamčatkas apgabala kamanu suņu audzētavās un dzīvnieku patversmēs.

Runa ir par Kamčatkas teritorijā konfiscētiem lašiem, kuru stāvoklis neļauj tiem atgriezties savā dzīvotnē. Tas attiecas arī uz produktiem, kas no tiem izgatavoti (izņemot kaviāru, sālītas un kūpinātas zivis).

“Likuma mērķis, pirmkārt, ir izņemto vai konfiscēto ūdens bioloģisko resursu racionāla izmantošana. Mūsdienās šādi zivju produkti tiek vienkārši iznīcināti, turpretim tie var būt noderīgi,” sacīja Oksana Gerasimova.
Ja likumu pieņems Valsts dome, šāds eksperiments tiks veikts no tā spēkā stāšanās brīža līdz 2026.gada 1.oktobrim.