Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā skandāls Šoigu lēmuma dēļ: “Šī būs īsta dāvana Ukrainas bruņotajiem spēkiem”

© Scanpix

Krievijā Šoigu vēlas iznīcināt vienu no Krievijas armijas kaujai gatavākajām vienībām, vēsta dialog.ua.

Krievijas Aizsardzības ministrija gatavojas izformēt vienu no pieredzējušākajām un kaujai gatavākajām Krievijas armijas vienībām - Krievijas militārais korespondents Romanovs savā Telegram kanālā ziņo, ka Krievijas Aizsardzības ministrija gatavojas iznīcināt operatīvo kaujas taktisko formējumu "Kaskāde".

Krievijas armijas ģenerālštābs izdevis pavēli 2023. gada 31. decembrī atsaukt taktisko formējumu no amatiem un izformēt. Romanovs apgalvo, ka šī būs īsta dāvana Ukrainai Jaunajā gadā, jo “Kaskāde” ir viena no pieredzējušākajām un koordinētākajām Krievijas armijas vienībām.

"Ttiek izņemta visa "Kaskāde", ieskaitot artilēriju (90 stobri), izlūku bezpilota lidaparātus. Tiek izformēta viena no kaujai gatavākajām vienībām," raksta Romanovs. Pēc viņa teiktā, vienības kopējais spēks ir 9000 cilvēku.

Krievijas Aizsardzības ministrijas vadība informāciju pagaidām nekomentē, kamēr Krievijas publiskajās lapās krievi ir sašutuši un saka, ka “Kaskādes” izformēšana nav tikai vienas no kaujai gatavākajām Krievijas armijas vienībām zaudējums, tas ir "trieciens Krievijas militārpersonu morālei".