Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Slaveni elektronikas zīmoli slēdz veikalus Krievijā

© Pixabay.com

Visā Krievijā sāk slēgt LG, "Bosch" un "Sony" specializētos veikalus. Tehniskais atbalsts precizē, ka daži veikali paliks atvērti līdz vasarai, līdz pārdos atlikušās preces, ziņo "unian.net".

Tiek atzīmēts, ka līdz šim ārvalstu ražotāju mazumtirdzniecības partneri veikalus nav slēguši, lai izvairītos no namīpašnieku sodiem. Aizbraukušo uzņēmumu veikalu vietā jau atveras tirdzniecības vietas piegādātājiem no Turcijas un Ķīnas.

2024. gada februāra sākumā kādā no tirdzniecības centriem tika slēgti Dienvidkorejas LG un Japānas "Sony" monozīmolu veikali. LG tehniskais atbalsts ziņoja, ka visi zīmolu veikali tika slēgti “piegādes pārtraukšanas dēļ”, savukārt "Sony" atbalsta operators sacīja, ka veikals slēgts "piegādes trūkuma dēļ". Vēl trīs "Sony" mazumtirdzniecības veikali Maskavā būs atvērti līdz vasarai, lai izpārdotu pārpalikumus.

Arī vācu "Bosch" sācis slēgt monozīmolu veikalus, paziņoja pārdevēja servisa atbalsts. Pēc operatora teiktā, visi veikali jau ir slēgti, izņemot vienu, kur tiek izpārdoti pārpalikumi.

Pēc kara sākuma Ukrainā daudzi ārvalstu elektronikas zīmoli sāka iesaldēt piegādes Krievijas Federācijai, tostarp LG, "Sony", "Bosch" un "Samsung", bet veikalus sāka slēgt tikai tagad, jo daudziem bija ilgtermiņa nomas līgumi. Šādos gadījumos uzņēmumiem visbiežāk tiek piemērots naudas sods.