Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Savvaļas dzīvnieku centra darbinieki pārģērbjas par lapsām, rūpējoties par to mazuli

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Kāds savvaļas dzīvnieku centrs Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ir izstrādājis veidu, kā pasargāt pamestu jaundzimušu rudo lapsu no pārāk lielas pieķeršanās cilvēkiem.

Ričmondas savvaļas dzīvnieku centrs Virdžīnijas štatā dalījies ar video, kurā centra dibinātāja Melisa Stenlija baro lapsas mazuli ar pienu, nēsājot masku. Tas darīts, lai nepieļautu lapsas pieķeršanos cilvēkam, tā kā dzīvnieki izveido spēcīgu saikni ar pirmo citu dzīvnieku, no kura tas saņem aprūpi.

"Ir svarīgi nodrošināt, lai dzīvnieku mazuļi, kas tiek audzēti nebrīvē, nepierastu pie cilvēkiem," teikts centra otrdienas ierakstā sociālajā vietnē "Facebook”.

"Lai to novērstu, mēs samazinām cilvēku skaņas, radām vizuālus šķēršļus, samazinām apstrādi, samazinām daudzkārtēju pārvietošanu starp dažādām iekārtām un valkājam sugas maskas," teikts paziņojumā.

Mazo lapsu, kas sver tikai 80 gramus, 29. februārī atklāja Ričmondas pilsētas glābšanas dienesta pārstāvji un nodeva centram. Glābēji sākumā domāja, ka tas ir kaķis, bet drīz vien saprata, ka tas ir lapsas mazulis ar aizvērtām acīm un vēl neattīstītiem zobiem.

Virdžīnijas centrs arī izmantoja šo gadījumu, lai palielinātu izpratni par trakumsērgas briesmām.

Lapsu atradušie cilvēki rīkojās ar kailām rokām, un centrs brīdināja, ka tādējādi apdraudēts gan atradējs, gan dzīvnieks. Sniedzot jebkādu palīdzību savvaļas dzīvniekam, speciālisti vienmēr iesaka uzvilkt atbilstošus cimdus.