Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Britu ministra lidmašīnai pie Karaļaučiem radīti signāla traucējumi

© pixabay.com

Lielbritānijas gaisa spēku lidmašīnai, kurā atradās aizsardzības ministrs Grānts Šapss, radīti signāla traucējumi, kad tā atradusies tuvu Krievijas Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabalam, ceturtdien apstiprināja Lielbritānijas valdības pārstāvis sakariem ar presi.

Elektroniskais uzbrukums noticis trešdienas vakarā, kad Šapss ar gaisa spēku lidmašīnu lidojis atpakaļ no Polijas, kur viņš vērojis NATO manevrus, vēstīja laikraksts "The Times".

Lielbritānijas valdības preses sekretārs sacīja, ka lidmašīna "pieredzēja īslaicīgus GPS traucējumus, kad lidoja netālu no Kēnigsbergas".

"Ar to netika apdraudēta lidmašīnas drošība, un tas nav nekas neparasts, ka lidmašīna netālu no Kēnigsbergas, kas, protams, ir Krievijas teritorija, pieredz GPS traucējumus," piebilda preses sekretārs.

Lidmašīnā atradās arī "The Times" žurnālisti, un izdevums vēstīja, ka GPS signāls ticis traucēts aptuveni 30 minūtes.

Mobilos tālruņus nebija iespējams pieslēgt internetam, bet lidmašīnas komanda bija spiesta likt lietā alternatīvas metodes, lai noteiktu tās atrašanās vietu.

Ministrs pirms tam bija vērojis, kā simtiem karavīru piedalās manevros "Steadfast Defender" - lielākajos NATO manevros kopš Aukstā kara.