Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas vēstnieks ignorē Polijas Ārlietu ministrijas izsaukumu

© pixabay.com

Uz Polijas Ārlietu ministriju saistībā ar Krievijas raķetes ielidošanu Polijas gaisa telpā izsaukts Krievijas vēstnieks, tomēr viņš ministrijā nav ieradies, pirmdien pavēstīja ministrija.

"Vēstnieks šodien neieradās Ārlietu ministrijā, lai sniegtu paskaidrojumus par incidentu ar Krievijas spārnoto raķeti," pirmdien žurnālistiem sacīja ministrijas preses sekretārs Pāvels Vroņskis.

"Mums interesē, vai vēstnieks īsteno Maskavas Ārlietu ministrijas instrukcijas un vai viņš spēj pienācīgi pārstāvēt Krievijas intereses Varšavā," viņš sacīja.

"Polijas Ārlietu ministrijas nota, kurā pieprasīti paskaidrojumi par Polijas gaisa telpas pārkāpumu, tiks nodoti Krievijas Ārlietu ministrijai citā ceļā," norādīja amatpersona.

Polijas Aizsardzības ministrija svētdien paziņoja, ka Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā, uz nepilnu minūti ielidojusi Polijas gaisa telpā.

Raķete Polijas telpā ielidoja netālu no Ļubļinas vojevodistes Oserdovas ciema un tur atradās 39 sekundes. Šajā laikā to novēroja Polijas militārās radaru sistēmas.

Arī iepriekš bijuši gadījumi, kad Krievijas raķetes, ko tā izmantoja karam Ukrainā, ielidojušas vai pat nokritušas Polijā.