Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija sāk runāt par tiešu militāru sadursmi ar Poliju

© Pixabay.com

Krievija sniegusi komentāru par Polijas prezidenta Andžeja Dudas nosacīto "jā" ASV kodolieroču izvietošanai Polijas teritorijā, ziņo "unian.net".

Kā zināms, viņš vienā no savām pēdējām intervijām atgādināja par Polijas gatavību, precizējot, ka iepriekš viņam par to jautāja sabiedrotie. Atbildot uz to, Krievija Dudas vārdus nosauca par provokatīviem. Komentāru sniedza Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, kuras paziņojums tika publicēts Krievijas ministrijas lapā.

"Polijas varas iestādes jau ilgu laiku nav slēpušas savas ambīcijas par to, kā "pieķerties tuvāk" Eiropā izvietotajiem ASV kodolieročiem, un aktīvi ieauž tās savā dziļi naidīgajā politikā pret Krieviju," rakstīja Zaharova.

Viņa pārmeta Polijai, ka tai nepietiek tikai ar NATO dalībvalsti, Zaharova arī apsūdzēja Varšavu par intensīvu dalību kopīgajās NATO kodolmisijās.

Savu reakciju uz Dudas vārdiem Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve rezumēja ar draudiem - ne velti Krievija pret Poliju izturas ar īpašu uzmanību - gan Maskava, gan Minska ņemšot vērā “Polijas faktoru” un veikšot drošības pasākumus.

Zaharova piebilda, ka Varšava vēlas piesaistīt Krievijas ģenerālštāba uzmanību. Viņa draudēja Dudam - ja Polija izvietos amerikāņu kodolieročus, notiks tiešs militārs konflikts - tās teritorija būs leģitīms mērķis Krievijas Federācijai.

“Šķiet, ka Varšava maniakāli cenšas piesaistīt vēl lielāku uzmanību no Krievijas militārajiem plānotājiem. Nav grūti pieņemt, ka gadījumā, ja Polijas teritorijā parādīsies amerikāņu kodolieroči, sarakstam par leģitīmiem iznīcināšanas mērķiem tiešā militārā konflikta situācijā ar NATO uzreiz pievienosies attiecīgie objekti," teikts viņas paziņojumā.