Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Austrālijas premjers: šogad ik pēc četrām dienām ir nogalināta kāda sieviete

© Unsplash

Simtiem cilvēku sestdien izgāja protestā Austrālijas pilsētās, pieprasot rīkoties, lai apturētu vardarbību pret sievietēm.

Pasākumos Sidnejā un Adelaidē demonstranti nesa plakātus ar uzrakstiem "nav attaisnojuma vardarbībai" un aicināja valdību iejaukties un novērst vardarbību, kas šogad jau prasījusi desmitiem dzīvību.

Austrālijas premjers Entonijs Albanīzs atbalstīja protestus un apsolīja piedalīties svētdien plānotajos pasākumos.

"Šogad ik pēc četrām dienām ir nogalināta kāda sieviete," viņš rakstīja sociālajos tīklos. "Rīt mēs kopā ar sievietēm visā Austrālijā dosimies gājienā, lai pateiktu, ka vienreiz pietiek."

"Valdībām ir jādara labāk, vīriešiem ir jārīkojas aktīvāk, un mums kā sabiedrībai ir jādara labāk," norādīja premjers.

Jautājums par vardarbību pret sievietēm Austrālijā ir aktualizējies pēc vairākiem skaļiem slepkavību gadījumiem un uzbrukuma ar nazi Sidnejas tirdzniecības centrā, kurā tika nogalinātas piecas sievietes.

Ceturtdien policija arestēja bijušo seriāla "Home and Away" aktieri Orfeju Pledžeru, kad viņš neieradās tiesā, lai atbildētu uz apsūdzībām par uzbrukumu kādai sievietei.

Organizatori no aizstāvības grupas "What Were You Wearing" ir izsludinājuši trīs dienu protestus no piektdienas līdz svētdienai, norādot, ka "kopš 2024.gada sākuma vīriešu vardarbības dēļ ir nogalinātas 29 sievietes. Pietiek."