Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Ņujorkas Hipsteru draudzes dievkalpojumos skan neatkarīgais roks

Kāds garīdznieks Ņujorkā vada kristiešu draudzi, kas sevi dēvē par Hipsteru baznīcu un pretendē uz "mūsu paaudzes baznīcas" lomu.

37 gadus vecais mācītājs Geidžs Jungs, kurš pats sevi uzskata par hipsteru subkultūras pārstāvi, par mācītāju ordinēts pirms 10 gadiem un iepriekš kalpojis kā virsmācītājs Apvienoto paaudžu baznīcā Bruklinā. Viņš sacīja, ka viņa jaunajā draudzē Flašingas rajonā Kvīnsā ir 32 locekļi. Mācītājs cer, ka līdz septembrim Hipsteru baznīcas locekļu skaits pieaugs līdz simtam, vēsta laikraksts "New York Daily News".

"Mēs necenšamies izveidot tādu baznīcu, kādu apmeklēja jūsu vecāki. Mēs cenšamies izveidot baznīcu mūsu paaudzei," skaidroja Jungs.

"Tai jābūt atšķirīgai. Mēs negribam būt kā visi citi," viņš piebilda.

Pēc mācītāja teiktā, dievkalpojumos, kas pagaidām notiek viesnīcā "Sheraton LaGuardia East Hotel", skan neatkarīgā roka stilā sacerēti garīgi skaņdarbi, ko atskaņo draudzes rokgrupa, bet tradicionālās Bībeles vietā baznīcēni izmanto īpaši viedtālrunim "iPhone" radītu Bībeles lietojumprogrammu.

Hipsteru baznīcas dievkalpojumiem parasti seko neformāls draudzes locekļu burziņš ar uzkodām un neatkarīgo rokgrupu MGMT un "Arcade Fire" mūziku.