Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Amerikānis nolaupa bankā vienu dolāru, lai saņemtu veselības aprūpi cietumā

59 gadus vecs amerikānis ir nolaupījis bankā vienu ASV dolāru (0,49 latus) un sagaidījis policiju, lai tiktu aizvests uz cietumu un tur saņemtu veselības aprūpi, ziņoja telekanāls "ABC News".

Ričards Verouns pastāstīja, ka 9.jūnijā nolaupījis dolāru bankā "RBC Bank" Ziemeļkarolīnas štata Gastonijas pilsētā un apsēdies uz krēsla klientu apkalpošanas zālē, lai sagaidītu policiju cerībā uz notiesāšanu, jo viņam bija vajadzīga veselības aprūpe saistībā ar audzēju krūtīs un divu disku trūci.

Verouns, kurš nebija bruņots, iedeva bankas kasierim zīmīti, pieprasot vienu dolāru un apgalvojot, ka viņam ir šaujamierocis. Pēc tam viņš apsēdās un sagaidīja policistu ierašanos bankā.

"Es esmu savā ziņā loģisks cilvēks, un tāda bija mana loģika. Ja tā tiek saukta par manipulāciju, tad tā notika nepieciešamības dēļ, jo man ir vajadzīga medicīniskā aprūpe; tad laikam es manipulēju ar tiesu, lai saņemtu medicīnisko aprūpi," sacīja Verouns.

Verouns tika apsūdzēts zādzībā un apcietināts ar iespēju izkļūt brīvībā pret drošības naudu 2000 ASV dolāru (978 latu) apmērā. Viņam jāstājas tiesas priekšā 28.jūnijā.