Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Ēģiptē sagūstīti 17 igauņu tūristi

Naktī uz trešdienu, 25. janvāri Ēģiptē par ķīlniekiem sagūstīti 17 tūristi no Igaunijas, kas bija ceļā no Kairas uz Hurgadu.

Cilvēki jau iepriekš brīdināti par visām iespējamajām briesmām, norāda Go Adventure pārstāve Made Otsa Hurgadā, kura atradusies sagūstīto vidū. Pēc viņas teiktā, visi cerēja, ka ar igauņiem nekas ļauns nenotiks, vēsta Postimees un Ohtuleht.

Autobuss ar igauņu tūristiem plkst. 21:30 nevarēja turpināt braucienu uz ceļa izvietotu barjeru un norobežojumu dēļ, norāda tūrisma firmas pārstāve, piebilstot, ka igauņu transporta līdzeklis bijis sestais sagūstīto transportlīdzekļu kolonnā. Vienlaikus viņai nav zināms, vai protestētāji – 16 līdz 20 gadus veci jaunieši bija bruņojušies. Igauņu tūristi nav kāpuši ārā no autobusa.

Protestētāji izklīduši tikai ap septiņiem no rīta, un lai arī notikuma vietā atradusies policija, tā neko nav darījusi situācijas atrisināšanai.

Pēc tam igauņi turpinājuši ceļu uz Hurgadu. Igaunijā viņiem jāatgriežas sestdien.

BNN jau vēstīja, ka 19.janvāra pēcpusdienā Ēģiptē uz vairākām stundām gūstā tika sagrābti pieci tūristu autobusi, kuros atradās 19 Igaunijas un četri Latvijas pilsoņi.

Autobusu kolonna bija ceļā no Luksoras uz Hurgadu, kad to apstādināja vietējie iedzīvotāji, kuri bija nobloķējuši ceļu. Situācijas risināšanā iesaistījās Ēģiptes tūrisma policija. Igaunijas un Latvijas tūristi visu incidenta laiku pavadījuši autobusā, un viņiem nav bijis tieša kontakta ar ķīlnieku sagrābējiem.