Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Baltais nams: Pie "Malaysia Airlines" lidmašīnas notriekšanas vainīgs ir Putins

© Scanpix/AFP

Baltais nams piektdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vainīgs pie aviokompānijas "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanas Ukrainas austrumos.

"Mēs zinām, ka "Malaysia Airlines" lidmašīna tika notriekta ar raķeti, kas tika izšauta no zemes. Tā tika izšauta rajonā, kuru kontrolēja separātisti un ukraiņi neizmantoja pretgaisa aizsardzības ieročus," žurnālistiem pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis Džošs Ernests. "Mēs esam secinājuši, ka šajā traģēdijā ir vainīgi Vladimirs Putins un krievi."

Baltais nams izplatīja atsevišķu paziņojumu, ka viceprezidentam Džo Baidenam bijusi saruna ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko par aviokatastrofas izmeklēšanu, kā arī valsts politisko notikumu attīstību.

Baidens pavēstījis Porošenko, ka ASV strādā ar Eiropas Savienību (ES) un G7 par tālāku sankciju noteikšanu Krievijai par tās "dziļi destabilizējošo un bezatbildīgo rīcību Ukrainā".

17.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.