Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Barrozu Putina teikto par Kijevas ieņemšanu esot izrāvis no konteksta

© Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsarunā ar bijušo Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuelu Barrozu izskanējušie izteikumi, ka "Krievijai būtu nepieciešamas tikai divas nedēļas, lai ieņemtu Kijevu", esot izrauti no konteksta un domāti pavisam citādi, paziņojis Putina palīgs Jurijs Ušakovs, vēsta BBC News.

Itālijas laikraksts "La Repubblica" vakar rakstīja, ka saskaņā ar telefonsarunu ziņojumiem starp Krievijas prezidentu Putinu un bijušo Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuels Barrozu, Putins vairākas reizes noliedzis, ka Krievijas karaspēks atrodas Ukrainā, kā arī norādīja, ka viņam būtu nepieciešamas tikai divas nedēļas, lai ieņemtu Kijevu.  

"Tas nav konkrēti, tas ir ārpus diplomātiskās prakses rāmjiem, tas nav politiska darbinieka cienīgi," komentējot Barrozu teikto saka Jurijs Ušakovs.

Kā rakstīja izdevums Spiegel, Barrozu telefonsarunā gribējis  saņemt no Putina paskaidrojumus jautājumā par to, kāpēc Krievijas karavīri šķērsojuši Ukrainas robežu. Putins savukārt atbildējis, ka "Daudz svarīgāk ir tas, ka, ja es būtu gribējis, tad varētu ieņemt Kijevu divās nedēļās."

Mediji šos Putina izteikums skaidro, kā norādi Eirokomisijai neprovocēt Krieviju ar jaunu sankciju ievešanu.