Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Trešdien vērtēs Baloža izteikumus par Artusu Kaimiņu

© f64

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nākamnedēļ, 4.februārī, vērtēs lietu par iespējamiem Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Ringolda Baloža (NSL) deputātu ētikas kodeksa pārkāpumiem, vadot komisiju sēdes un izsakoties par parlamentārieti Arturu Kaimiņu (LRA)

Komisijas sēde notiks trešdien plkst.12 Torņa ielā 3/5, 108.telpā, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Kaimiņš iesniegumā Ētikas komisijai skaidro, ka 12.janvārī Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē vēlējies izteikties un Balodis to arī ļāvis darīt. Kaimiņš paudis viedokli par komisijas darba kārtību un organizāciju. "Acīmredzami deputāts Ringolds Balodis nepiekrita manam viedoklim, jo laikā, kad es runāju, izslēdza mikrofonu un paziņoja, ka komisijas sēde ir slēgta," sūdzas Kaimiņš.

Viņš arī piebilst, ka 19.janvāra parlamentārās izmeklēšanas sēdē Balodis esot vairākkārt izteicis piezīmes par Kaimiņu. Piemēram, pēc jautājumu uzdošanas bijušajam ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim (V) Balodis "smīnēdams noteica: "Esat pārsteidzoši pieklājīgs, patiešām," iesniegumā klāsta Kaimiņš. Viņš arī norāda, ka Balodis vairākkārt ir teicis, ka pēc profesijas Kaimiņš ir aktieris un Saeima nav teātris, un tas esot "diskriminējoši un neprofesionāli".

Pēc Kaimiņa domām, neļaujot izteikt savu viedokli komisijas sēdēs un līdz ar to sniegt priekšlikumus komisijas darbam, kā arī izsakot dažādas piezīmes par viņa izglītību un profesiju, Balodis pārkāpj ētikas kodeksu. Kaimiņš arī piebilst, ka ar savu rīcību Balodis izrāda "klaju necieņu un ir nepieklājīgs" pret viņu.

Kaimiņa iesniegumā arī teikts, ka ar savu rīcību Balodis pieļauj, ka viņa personiskās intereses, proti, "nepatika" pret Kaimiņu un viņa viedokli, "prevalē pret valstiskajām interesēm, kas ir komisijas darbs".

Līdz ar to Kaimiņš aicināja komisiju ierosināt lietu un izvērtēt iespējamos ētikas kodeksa pārkāpumus Baloža rīcībā.

Kā ziņots, šajā sasaukumā komisija vērtēja arī vairākus iesniegumus par Kaimiņa rīcību. 21.janvārī komisija nolēma izbeigt lietu saistībā ar viņa rīcību "Spēlmaņu nakts" laikā, savukārt iepriekšējā mēnesī Ētikas komisija konstatēja Kaimiņa rīcībā deputāta ētikas kodeksa pārkāpumu, iesaistoties konfliktā Vecrīgā. Kā sods viņam toreiz tika piemērots rakstveida brīdinājums.