Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Visbiežāk Saeimas sēdes nav apmeklējis Dainis Liepiņš

© F64

Neviens deputāts ziemas sesijā nav neattaisnoti kavējis parlamenta sēdes, bet visvairāk kavējumu reģistrēts Dainim Liepiņam (LRA), Romānam Mežeckim (NSL) un Vladimiram Nikonovam (S).

Ziemas sesijā, no 9.janvāra līdz 1.aprīlim, notikušas 11 Saeimas sēdes, liecina informācija parlamenta mājaslapā. Visvairāk - astoņas sēdes - nav apmeklējis Liepiņš, kuram ir vienas sēdes attaisnots kavējums, bet vēl septiņas reizes viņš nav varējis piedalīties Saeimas sēdē saistībā ar aizliegumu to darīt.

Saeimas Juridiskajā birojā skaidro, ka deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

Nikonovs visas piecas sēdes nav apmeklējis slimības dēļ, bet Mežeckis darba nespējas dēļ nav piedalījies trīs sēdēs. Vēl divas reizes Mežeckim reģistrēti attaisnotie kavējumi.

Kopumā ziemas sesijā reģistrēti 133 sēžu kavējumi. Visvairāk - 40 kavējumi - saistīti ar deputātu komandējumiem, 34 reizes bija attaisnoti kavējumi, bet vēl 30 kavējumi bija saistīti ar darba nespēju. Neviens no deputātiem nav neattaisnoti kavējis Saeimas sēdes ziemas sesijā.