Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Mūrniece: Neatkarība mums jānostiprina ik dienas

© f64

Neatkarību nevar iegūt vienreiz par visām reizēm, neatkarība mums ir jānostiprina ik dienas, šodien fotogrāfiju izstādes "25 mirkļi…" uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē, jāteic, ka neatkarības aizstāvēšanas laiks nav pagājis," pauda Saeima priekšsēdētāja. Viņa arī piebilda, ka mums ir jāprot veidot aizsardzības sistēma sevī, savā apziņā, lai pasargātu savu valsti, sevi un savus tuvākos no reizēm pat nemanāmas, bet mērķtiecīgas, ilgstošas mūsu valsts nelabvēļu propagandas. Tās mērķis ir sagraut patiesās vērtības, uzspiest savu gribu, sēt neticību un naidu Eiropā un Latvijā, norādīja Mūrniece.

"Neatkarības atgūšanas laiks ir cilvēku savstarpējās sapratnes un mīlestības laiks. Šīs savstarpējās cilvēku attiecības, gara stiprums, ticība savai taisnībai - tas patiesi ir nepārvarams spēks, kuru ienaidniekiem ir grūti uzveikt. Šodien ir neatkarības nostiprināšanas laiks. Vai mums vienmēr pietiek savstarpējās cieņas, labestības un atbalsta? Lai tā būtu - domāsim augsts domas, iesim uz augstiem mērķiem!" izstādes atklāšanā teica politiķe.

Mūrniece atgādināja, ka pagājuši jau 25 gadi kopš dienas, kad tika pieņemta deklarācija par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu un Latvija atkal kļuva par brīvu valsti. Šī diena palikusi atmiņā ne tikai Latvijas ļaudīm, bet arī "Latvijas draugiem, atbalstītājiem, politiskajiem drosminiekiem un avangardistiem visā pasaulē, kas mūs atbalstīja". "Mēs elpojām vienā ritmā ar Lietuvu un Igauniju, stiprinot saites, kas tur mūs kopā vēl šodien. Mēs esam brāļu tautas un nekas to nespēs mainīt," teica politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka Atmodas laikā mēs bijām atvēruši savu sirdi un sapratuši, ka līdz ar mūsu pašcieņu var tikt salauztas arī mūsu pēdējās nepārkāpjamās aizsardzības līnijas.

Fotoizstādē "25 mirkļi…" atainoti spilgtākie notikumi Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Izstādi atklāja Saeimas priekšsēdētāja, tāpat uzrunas teica arī Augstākās Padomes deputātu kluba pārstāvis Dainis Īvāns, kā arī Igaunijas un Lietuvas Augstākās Padomes deputātu klubu prezidenti.