Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika

Straujuma ar "Saskaņu" pārrunās bēgļu jautājumus

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien ar opozīcijas partijas "Saskaņa" pārstāvjiem pārrunās jautājumus par valsts budžetu un bēgļiem.

Tikšanās notiks plkst.13.30 Saeimā, Jēkaba iela 16.

Straujuma par šiem jautājumiem tiekas ar visām opozīcijas partijām - sarunas ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un "No sirds Latvijai" jau notikušas.

Valdības vadītāja iepriekš pauda apņemšanos ciešāk sadarboties ar opozīcijas frakcijām, uzklausot un ņemot vērā opozīcijas konstruktīvus priekšlikumus. Vienlaikus premjerministre noraidīja pieņēmumus, ka šādā veidā varētu tikt meklēti jauni sabiedrotie. "Es noraidu jebkādas izskanējušās domas, ka šeit tiek veidota jauna koalīcija vai kas tāds," pēc tikšanās ar LRA sacīja Straujuma.

Viņa toreiz skaidroja, ka pēc Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē beigām ir daudz vairāk laika, tāpēc ir iespējas tikties ar opozīcijas pārstāvjiem.

Kā ziņots, valdība atbalstījusi 2016.gada valsts budžeta likumprojektu, kas paredz, ka nākamgad ieņēmumi varētu augt līdz 7,37 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,65 miljardiem eiro.

Salīdzinājumā ar 2015.gada plānu likumprojektā paredzēts ieņēmumu palielinājums 114,2 miljonu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 183,2 miljonu eiro apmērā.

Iekšzemes kopprodukta (IKP) prognoze 2016.gadam ir noteikta 26,13 miljardu eiro apmērā. Pieļaujamais vispārējās valdības budžeta deficīts noteikts 1% apmērā no IKP.

Budžets ir iesniegts izskatīšanai Saeimā.