Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Politologs: "Vienotībai" vispirms būtu jāatrisina iekšējās pretrunas

© F64

"Vienotībai" vispirms būtu jāatrisina iekšējās pretrunas, aģentūrai LETA sacīja politologs Filips Rajevskis, komentējot partijas definētās prioritātes, ko tā iecerējusi paveikt līdz Latvijas simtgadei.

Politologs pauda, ka pašlaik partijā ir dažādi viedokļi arī par svarīgiem jautājumiem. Domu dažādība nav slikta, tomēr "Vienotības" pārstāvji to bieži vien nevar pārrunāt "civilizētā veidā", nepārvēršot par publisku veļas mazgāšanu, uzskata Rajevskis.

Līdz ar to "Vienotībai" vispirms vajadzētu atrisināt šīs iekšējās pretrunas. Partijas pārstāvjiem būtu jārod kopsaucējs par pašreizējo situāciju, uzskata Rajevskis, piebilstot, ka citādi varētu gadīties arī, ka dažādi politiķi atšķirīgi redz un uztver partijas nosauktās prioritātes.

Runājot par pārmaiņām organizācijā, tās jāspēj arī demonstrēt, uzsvēra politologs.

Viņš pauda, ka nedrīkst izvēlēties lozungus, kas var būt pretrunā ar ikdienas darbu. Piemēram, "Vienotība" runā par pārtikušu Latviju, bet budžeta pieņemšanas laikā notiek "nodokļu raustīšana" un netiek pildīti solījumi. Vairākas "Vienotības" nosauktās prioritātes ir koalīcijas partneru pārziņā, jo "Vienotība" nevada, piemēram, Aizsardzības ministriju, piebilda Rajevskis.

Kā ziņots, "Vienotība" izstrādājusi plānu ar 15 prioritātēm stiprai, drošai, pārtikušai un tiesiskai Latvijai, kas būtu jāsasniedz līdz Latvijas simtgadei.

"Vienotība" šo plānu prezentēja šodien partijas domes sēdē. Par virsmērķi izvirzīta plaukstoša un izglītota tauta, kura vēlas dzīvot savā zemē. "Latvija būs tik stipra, cik stipri būs tās ļaudis," teikts plāna ievadā.