Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs ES ārējo robežu stiprināšanā aicina apvienot dalībvalstu resursus

© F64

Migrācijas politikas jomā ir jāstiprina Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, apvienojot gan dalībvalstu spēkus, gan Eiropas robežu aģentūras ("Frontex") resursus, tā ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs atzīmēja, ka ES ir jākoncentrējas uz trīs turpmākās rīcības virzieniem migrācijas politikas jomā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā. Viņš arī pauda uzskatu, ka nepieciešams veicināt sadarbību ar trešajām valstīm, lai mazinātu patvēruma meklētāju plūsmu uz ES. Ņemot vērā, ka Turcija ir viens no nozīmīgākajiem partneriem, ir svarīgi izmantot ES rīcībā esošos instrumentus sadarbības sekmēšanai ar Turciju, norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Tāpat viņš pauda, ka jāpadara daudz efektīvāka ES migrantu atgriešanas politika, ES institūcijām aktīvi iesaistoties dialogā ar trešajām valstīm, lai tās pildītu saistības uzņemt savus pilsoņus.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē norisinājās diskusijas par 15.oktobrī un 16.oktobrī gaidāmo ES valstu un valdību vadītāju tikšanos jeb Eiropadomi.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2015.gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Luksemburga.