Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Straujuma: visām valdībām reiz pienāk beigas [papildināts]

© F64

Visām valdībām reiz pienāk beigas, un sabiedrība tiks informēta, ja šāds brīdis pienāks, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), gan nekomentējot, vai tuvākajā laikā iespējamas valdības izmaiņas.

"Visām valdībām reiz pienāk beigas, un tad, kad tās pienāks, es jūs visus informēšu," norādīja premjerministre.

Taujāta, vai valdības izmaiņas varētu notikt tuvākajā laikā, Straujuma norādīja, ka nekādus citus komentārus nesniegs. Līdzīgi viņa atbildēja arī uz jautājumu, vai plāno demisionēt pati.

Straujuma norādīja, ka dzirdējusi daudz spekulāciju un versiju, bet neuzskata, ka viņai tās būtu jākomentē. Tāpat viņa piebilda, ka viņu gaida pusdienas, un vairs par šo jautājumu nerunāja.

Tomēr dažādu politiķu neoficiāli teiktais liecina, ka Straujumas valdība varētu krist, tieši viņai pašai paziņojot par savu demisiju. Pašlaik gan joprojām izskan dažādas versija par iespējamo ieganstu, kas tiks minēts par iemeslu šādai rīcībai.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka valdība, visticamāk, nekritīs jautājumā par Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata. Tāpat tiek pieļauts, ka Straujuma varētu nākt klajā ar šo jautājumu "Vienotības" kongresā, tomēr šāda varbūtība neesot pārāk liela.

Kā ziņots, pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tiek spriests par iespējamo valdības nomaiņu pēc budžeta pieņemšanas.