Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Eiropa nevar uzņemt visus pasaules bēgļus

© SCANPIX

Eiropa nevar uzņemt visus pasaules bēgļus, šādu viedokli šorīt LNT pauda Starptautiskās Migrācijas organizācijas Rīgas birojs vadītājs Ilmārs Mežs.

"Mēs nevarēsim Eiropā uzņemt visus pasaules bēgļus, to ir pārāk daudz, tāpēc palīdzība ir jāfokusē uz tiem, kuriem tā ir visvairāk vajadzīga," sacīja eksperts, retoriski vaicājot, "vai tas miljons cilvēku, kuri ir ieradušies Eiropā, ir tie, kuriem visvairāk vajadzēja palīdzību? Vai arī viņiem vienkārši bija kaut kādi līdzekļi, lai spētu nokļūt Eiropā?"

Mežs uzskata, ka palīdzības koncentrēšana uz tiem migrantiem, kuri ir iekļuvuši Eiropā, ir netaisnīga, tāpēc bēgļu pārvietošanas programmas vietā politiķiem vairāk būtu jādomā par palīdzēšanu cilvēkiem bēgļu izcelsmes vietās vai to tuvumā.

Vienlaikus Mežs vērtē, ka bēgļu pārvietošanas programmas īstenošana liecina, ka Eiropas struktūras nav īsti spējīgas savus lēmums īstenot. Raugoties uz šo procesu, Mežam radusies pārliecība, ka Latvijas sabiedrībai nav jāsatraucas par bēgļu masveida parādīšanos - viņš netic, ka uz Latviju divos gados izdosies pārcelt 500 bēgļus, jo tādu gribētāju vienkārši nebūs.