Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Artuss Kaimiņš atkal cīnās par taisnību. Šoreiz ar Pastaru

© f64

Šoreiz 12. Saeimas, iespējams, kolorītākais deputāts Artuss Kaimiņš strīdā par taisnīgumu iesaistījies ar bijušo Saeimas Juridiskā biroja ekspertu Edgaru Pastaru.

Šī strīda iemesls, iespējams, ir tas, ka vakar medijos parādījās ziņa – bijušais Saeimas Juridiskā biroja eksperts Edgars Pastars paralēli juridisko pakalpojumu sniegšanai AS "Latvijas gāze" (LG), tos nodrošina arī Valsts kontrolei.

Ziņa parādījās pēc tam, kad 9. februārī, valdības sēdē Pastars, kā zvērinātu advokātu biroja "Cobalt" pārstāvis, pārstāvēja LG jautājumā par izmaiņām dabasgāzes piegādes un lietošanas noteikumos. Taču paralēli viņš sniedz juridiskos pakalpojumus arī valsts pārvaldes iestādei - Valsts kontrolei.

Un visticamāk tieši šajā sakarā E. Pastars savā sociālā tīkla twitter profilā vakar ierakstījis: "Nu nevajag premjeram un ministram sašust, ka Satversmē ir 106*. pants un es to izmantoju, jau 3 gadus neesot valsts amatpersona."

Atbildot uz šo E. Pastara postulātu A. Kaimiņš, bijušajai amatpersonai atgādinājis par tās iepriekš veiktajām darbībām un pašreizējo darba vietu advokātu birojā “Cobalt”.

E. Pastars uz šīm norādēm reaģējis pārmetot deputātam tikai viņam vien saprotamu loģiku un apgalvojot, ka tā kā pats vairs nav amatpersona, var strādāt, kur vien vēlas.


*106. pants: Ikvienam ir tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai. Piespiedu darbs ir aizliegts. Par piespiedu darbu netiek uzskatīta iesaistīšana katastrofu un to seku likvidēšanā un nodarbināšana saskaņā ar tiesas nolēmumu.