Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Koalīcijas partneri tiksies ar Koļegovu pēc oficiālās izvirzīšanas šim amatam

© F64

Valdošās koalīcijas partijas ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāti Ingu Koļegovu tiksies pēc viņas oficiālas izvirzīšanas šim amatam.

Par Koļegovas izvirzīšanu varētu lemt nākamnedēļ. Līdz ar to arī politiskie spēki varētu viņu iztaujāt nākamajā nedēļā.

"Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un plāno viņu iztaujāt pēc oficiālās izvirzīšanas.

Arī Zaļo un zemnieku savienība ar VID amata kandidāti varētu tikties, kad šajā jautājumā būs pilnīga skaidrība - atbalstu Koļegovai kā iestādes nākamajai vadītājai būs paudis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). ZZS atbalstīs Kučinska pozīciju šajā jautājumā.

Kā ziņots, Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova piekritusi kandidēt uz VID ģenerāldirektora amatu un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir gatava virzīt viņu apstiprināšanai valdībā.

Galīgo lēmumu Reizniece-Ozola pieņemšot pēc tam, kad Koļegova būs tikusies ar valdības koalīcijas partijām, kā arī uzņēmēju organizācijām. Tāpat pirms galīgā lēmuma Reizniece-Ozola plāno tikties ar Ministru prezidentu Kučinski, kurš patlaban devies atvaļinājumā. Premjers uz vienu dienu atgriezīsies no atvaļinājuma nākamnedēļ, 2.augustā.

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par VID vadītāja apstiprināšanu.