Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Lietuvas ministre atvainojas Dūklavam

© F64

Lietuvas lauksaimniecības ministre Virginija Baltraitiene pirmdien atvainojās Latvijas zemkopības ministram Jānim Dūklavam par situāciju, kas izveidojusies pēc vakariņām un medībām Lietuvā.

Viņa par skandāla rašanos vainoja "paranoiskās bailes" Lietuvā.

"Vispirms es vēlos atvainoties Latvijas zemkopības ministram Jānim Dūklavam par to, ka Lietuvā esošo paranoisko baiļu, pokemonu meklējumu, visu iespējamo interpretāciju dēļ nepatikšanas radās arī manam kolēģim Jānim," Baltraitiene teica preses konferencē Viļņā.

Jau vēstīts, ka Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs paziņojis, ka savu lēmumu par ministres atbilstību amatam pieņemt pēc Baltraitienes preses konferences, kas veltīta šim jautājumam.

Butkevičs pagājušajā nedēļā teica, ka pieprasīs skaidras atbildes no Baltraitienes par jūlija beigās notikušajām vakariņām un medībām viesu namā Panevēžas rajonā.

Pasākumā bez abu valstu lauksaimniecības jomas ministriem piedalījās arī Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Jons Miļus, Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, citas amatpersonas no abām institūcijām, kā arī gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītājs Virgīnijs Kantausks un Prans Dailide, kurš vada lauksaimniecības tehnikas uzņēmumu "Dojus agro", kas ir ASV lauksaimniecības tehnikas ražotāja "John Deere" pārstāvis un darbojas arī Latvijā.

Baltraitiene un Dūklavs ir snieguši pretrunīgu informāciju par vakariņām. Lietuvas ministre paziņoja, ka uzņēmējus uzaicinājis Dūklavs, kurš to noliedza. Nav skaidrības, kas apmaksāja pasākumu. Lietuvas Lauksaimniecības ministrija ir paziņojusi, ka nekādus rēķinus nav saņēmusi.