Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Finanšu ministre uzsver nepieciešamību paredzēt finansējumu mūsdienu drošības apdraudējumiem

© f64

Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) Eiropas Komisijas (EK) rīkotajā konferencē "Uz rezultātu orientēts ES budžets", kas norisinājās Briselē, uzsvēra nepieciešamību paredzēt finansējumu mūsdienu drošības apdraudējumiem, lai sekmētu gan Eiropas iekšējo, gan ārējo drošību.

Tāpat ministre norādīja uz nepieciešamību rast līdzsvaru Eiropas Savienības (ES) budžetā starp tradicionālajām nozarēm - kohēzijas politiku un kopējo lauksaimniecības politiku.

Tāpat ministre uzsvēra ES reģionu konverģences svarīgo nozīmi kopējā ES attīstībā un stabilitātē, jo, veicinot izaugsmi, konkurētspēju un nodarbinātību dalībvalstīs, tiek stiprināta arī visa ES. Ministre norādīja arī uz ES budžeta nozīmi un augstu pievienoto vērtību investīciju piesaistē.

Konference notiek otro reizi un apvieno ES institūciju un dalībvalstu, kā arī pētniecības organizāciju centienus un diskusijas par to, kā pārdomāti veikt ES līmeņa izdevumus, palielinot atbildību un resursu pārredzamību, lai, ieviešot ES budžetu, tas atbilstu prioritātēm un sasniegtu augstu kopējo pievienoto vērtību, kuru saredz ikviens ES pilsonis.