Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisiju vadīs eksministrs Pūce

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Komisijas sastāvā Pūce tika ievēlēts tikai šodien.

Komisijas vadītājs pārvēlēts, jo līdzšinējais priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP) nolicis deputāta mandātu uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pildīšanas laiku.

Administratīvi teritoriālās reformas komisija izveidota 2019.gada novembrī, lai izskatītu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kā arī citus ar administratīvi teritoriālo reformu un tās īstenošanu saistītos likumprojektus un jautājumus. Paredzēts, ka komisija savu darbību veiks līdz visu ar administratīvi teritoriālo reformu un ar to saistīto likumprojektu izskatīšanai.

Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS) šodien Saeima sēdē pauda pārliecību, ka minētā Saeimas komisija vispār būtu jālikvidē, jo jau no tās darbības paša sākuma tās darbībai neesot bijis pietiekams pamatojums.

Viņš aicināja deputātus padomāt un saprast, ka visus likumprojektus, kas tiek skatīti Administratīvi teritoriālās reformas komisijā, var skatīt citās komisijās, tostarp Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Viņš aicināja lieki netērēt nodokļu maksātāju naudu šīs komisijas uzturēšanai, bet to likvidēt.

Valainis solīja jau tuvākajā laikā iesniegt Saeimā priekšlikumu par Administratīvi teritoriālās reformas komisijas likvidēšanu.