Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Politika

Bergmanis: Miers un gatavība ir šodienas galvenie atslēgas vārdi

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts un bijušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis aicina katru un Latvijas valsti kopumā saglabāt mieru, operatīvi un sistēmiski risinot jautājums par atbalstu Ukrainai un vienlaikus pašiem būt gataviem ārkārtas situācijai.

„Tieši miers un gatavība ir šodienas galvenie atslēgas vārdi", akcentē R.Bergmanis, paužot pateicību sabiedrotajiem, kas līdzīgi kā 2014. gadā pēc Krimas aneksijas, jau šobrīd atrodas Latvijā un ir paziņojuši par papildus NATO karavīru nosūtīšanu uz Latviju.

“Iespējams šodien mēs sākam būvēt jaunu Berlīnes mūri. Tikai tagad mūris būs jau Eiropā. Esmu pateicīgs sabiedrotajiem, kuri jau šobrīd atbalsta Baltijas valstis, nodrošinot šeit papildus drošību,” atzīst R. Bergmanis.

Deputāts uzskata, ka Latvijas premjerministram Krišjānim Kariņam jau vajadzēja sasaukt Krīzes padomes sēdi, risinot veselu rindu būtisku jautājumu. Kā, piemēram, Latvijas iespējām uzņemt bēgļus no Ukrainas un veselības sistēmas kapacitāti sniegt palīdzību ievainotajiem no kara zonas.

Bergmanis akcentē: “Ir operatīvi jālemj, vai Latvija ir gatava un kā rīkosies. „ja gadījumā”. Piemēram, ja tiks atslēgta elektrības apgāde vai siltums; kas notiks ar pārtikas, medikamentu, degvielas rezervēm?”.

Šie ir jautājumi, uz kuriem atbildes jāsniedz šodien, lai mēs būtu gatavi ārkārtas situācijai, nevis bezspēcībā plātītu rokas, uzsver parlamentārietis, piebilstot: „ja Latvijas sabiedrība jutīs, ka valdība rīkojas un domā par valsts stabilitāti un drošību, ir vienota, izlēmīga un pārliecināta savos lēmumos un rīcībā, tas jau būs būtisks garants mūsu valsts drošībai”.