Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Kūtris: Es nožēloju to, ka es atvainojos

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Par Saeimas priekšsēdētāju kļuvusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Daiga Mieriņa.

Jaunā, Evikas Siliņas (JV) valdības koalīcija - ZZS, "Jaunā vienotība" (JV) un "Progresīvie" - par Mieriņas kandidatūru Saeimas priekšsēdētājas amatam vienojās pēc tam, kad atbalstu neguva ZZS virzītais Gunārs Kūtris.

Kūtris iepriekš bija ieguvis arī JV un "Progresīvo" akceptu, taču pēdējās dienās viņa izteikumi medijos radīja sašutumu sabiedrībā un jautājumus par atbilstību amatam.

"Ja man būtu jāattīsta ekonomika, es noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzētie vai notiesātie un aprunātos par to, kur viņi saskata problēmas Latvijas ekonomikas attīstībā, kā viņiem izdevās savu ekonomiku attīstīt," tā radio kādā no intervijām sacīja G. Kūtris.

Nedaudz vēlāk viņš atvainojas par šiem saviem izteikumiem. Tā G. Kūtris reaģēja uz Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pausto, ka sagaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta atvainošanos sabiedrībai saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio.

Pēc neievēlēšanas Saeimas priekšsēdētāja amatā G. Kūtris "TV3 ziņas" sacīja: "Es drīzāk teiktu, ka es nožēlojo to, ka es atvainojos. Ja godīgi. Es tagad atkal pateikšu ne to, ko vajag. Man ir savs viedoklis un man ir tiesības par savu viedokli pastāvēt. Lai novērstu politisko šūpošanos, es biju gatavs ataioties. Manas vērtības ir manas vērtības un tur pāri nepārkāpt."