Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Politika

CVK priekšsēdētāja: Darām visu, lai panāktu, ka vēlētāju aktivitāte šajās vēlēšanās ir augstāka

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Viņa skaidroja, ka CVK un citas gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesa organizēšanā iesaistītās institūcijas dara visu iespējamo, lai nodrošinātu drošu procesa norisi, kā arī lai panāktu, ka vēlētāju aktivitāte šajās vēlēšanās ir augstāka. Pētījuma rezultāti ļaujot pieļaut, ka uz vēlēšanām varētu atnākt vairāk pilsoņu nekā iepriekš.

"Šī brīža ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par mūsu nākotni un pārstāvēt savas intereses," sacīja Bērziņa.

CVK priekšniece apliecināja, ka visas iesaistītās puses nopietni strādā, lai nepieļautu dažādus drošības riskus. Situācija tiek pastāvīgi monitorēta, tiek modelēti dažādi iespējamie scenāriji, visas iesaistītās institūcijas ļoti nopietni pieiet šim jautājumam. Baltijas valstis tāpat iegulda resursus, lai starptautiskā gatavošanās procesā skaidrotu, ko nozīmē organizēt vēlēšanas šajā ģeopolitiskajā situācijā. "Baltijas valstis runā starptautiski, lai dotu realitātes sajūtu," uzsvēra Bērziņa.

EP vēlēšanas gaidāmas jūnija otrajā nedēļas nogalē.