Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Polijas Senāta maršalam liegts iebraukt Krievijā uz Ņemcova bērēm

© Scanpix

Polijas Senāta maršals Bogdans Borusevičs pirmdien paziņojis, ka Krievija liegusi viņam iebraukšanu uz noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēm.

"Es vēlējos izrādīt cieņu noslepkavotajam Borisam Ņemcovam un visiem krieviem, kuri domā kā viņš. Bet es tikko uzzināju, ka Krievijas varasiestādes neļaus man apmeklēt bēres," paziņoja Borusevičs, kurš savulaik piedalījās antikomunistiskās arodapvienības "Solidaritāte" dibināšanā.

Polijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Boruseviča neielaišana Krievijā ir atriebība par Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāju Valentīnu Matvijenko.

Uz Ņemcova bērēm dosies Polijas prezidenta Broņislava Komorovska padomnieks Jans Litinskis, kuram atļauts iebraukt Krievijā.

Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst.10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

Jau ziņots, ka Ņemcovs piektdien vakarā tika nošauts līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.