Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Eiro vērtība sasniegusi zemāko līmeni vairāk kā dekādes laikā

© F64

Eiro vērtība ceturtdien nokritusies līdz vairāk nekā 11 gados zemākajam līmenim, investoriem gaidot jaunāko Eiropas Centrālās bankas (ECB) informāciju par tās plānotajiem kvantitatīvās stimulēšanas pasākumiem.

Eiro kurss attiecībā pret dolāru ceturtdien uz brīdi nokritās līdz 1,1026 dolāriem, kas ir zemākais līmenis kopš 2003.gada septembra.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā eiro kurss pakāpās līdz 1,1046 dolāriem, taču joprojām bija zemāks salīdzinājumā ar 1,1080 dolāriem Ņujorkas biržas slēgšanas brīdī trešdien.

ECB, kas ceturtdien Kiprā rīko sanāksmi, gatavojas publiskot jaunākās eirozonas ekonomikas prognozes un sniegt sīkāku informāciju par plānotajiem kvantitatīvās stimulēšanas pasākumiem.

Tāpat ECB sanāksmē tiks apspriests Grieķijas jautājums, ņemot vērā nesen pieņemto lēmumu uz četriem mēnešiem pagarināt valsts palīdzības programmas termiņu.

ECB janvārī paziņoja, ka tā dēvēto kvantitatīvās stimulēšanas pasākumu gaitā banka katru mēnesi iegādāsies obligācijas 60 miljardu eiro apmērā, bet šī programma sāksies martā un darbosies līdz 2016.gada septembra beigām.