Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

EP ierēdņi: Latvijas prezidentūra ir konstruktīva un produktīva

© scanpix

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē līdz šim ir bijusi konstruktīva un produktīva, šodien Strasbūrā atzinuši Eiropas Parlamenta (EP) komiteju vadītāji, tiekoties ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu (V).

EP Komiteju priekšsēdētāju konferences vadītājs Ježijs Buzeks Latvijas prezidentūru novērtēja kā ļoti labu, aktīvu un uz sadarbību vērstu. Citi parlamentāro komiteju vadītāji arī atzīmēja Latvijas prezidentūras patiesi labo sadarbību ar EP un tās stingro, vienlaikus pozitīvo pieeju sarunām, kas tiek risinātas likumdošanas darbā.

Abas puses jo īpaši uzsvēra šobrīd intensīvo likumdošanas darbu pie Stratēģiskā investīciju fonda izveides un tiesību aktiem telekomunikāciju jomā, kā arī Enerģētikas savienības izveides procesu.

Pievēršoties turpmākajam darbam, Kalniņa-Lukaševica vērsa uzmanību arī uz tādām prezidentūras prioritātēm kā attiecības ar ES austrumu kaimiņiem un nepieciešamība meklēt risinājumus jauniem drošības apdraudējumiem.

Tikšanās ar EP parlamentāro komiteju priekšsēdētājiem ir svarīga prezidentūrai būtisku likumprojektu virzībai. Saskaņā ar parasto likumdošanas kārtību ES Padome, kuru šobrīd pārstāv Latvijas prezidentūra, par tiesību aktiem lemj kopā ar EP, kas nozīmē kompromisa panākšanu likumprojekta pieņemšanas procesā.

Komiteju priekšsēdētāju konference koordinē parlamentāro komiteju darbu un ar prezidentūras pārstāvjiem tiekas divas reizes prezidentūras termiņā - sākumā un prezidentūras vidū.