Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Miljonāre no "tv zvaigznes" Toretto grib izkrāpt 3500

© f64

Viesnīcas «Hotel Elizabete» īpašniece Dace Bunkusa atstāj turīgas un smalkas kundzes iespaidu: viņai piederošajā viesnīcā bieži notiek smalki pasākumi, kurus kuplā skaitā apmeklē arī pašmāju zvaigznes. Mēģinot piedzīt 3500 eiro no bijušā cietumnieka Edgara Gailīša jeb «Kanāla 2» šova «TV zvaigzne» dalībnieka Toretto, ietekmīgā kundze nu pati tiek uzskatīta par krāpnieci.

Jau pirmajā šova «TV zvaigzne» dienā sākās diskusijas par šā šova dalībnieka, bijušā cietumnieka Edgara Gailīša jeb Toretto iespējamo atgriešanos pie krimināli sodāmām darbībām. «Padzirdot par topošās televīzijas zvaigznes tumšo pagātnes lappusi, Toretto zinošie tautieši sarosījās un sāka pārskaitīt naudu savos maciņos, lai noskaidrotu, vai puisis nav ieskatījies arī tur. Jau pirmajā dienā klāt bija Dace Bunkusa, puiša bijusī darba devēja, kura apvainoja jauno talantu krāpniecībā. Toretto dēļ viņas uzņēmums esot zaudējis ap 3500 eiro. Ar ārpasaulē esošo atbalstītāju palīdzību viņam dotajā laika limitā izdevās tikt pie dokumentiem, kas it kā apstiprinot viņa nevainību šajā lietā. Šova veidotāji spriež, ka šie dokumenti nobiedējuši apņēmīgo dāmu, – viņa ar šova veidotājiem Toretto sakarā vairs nav sazinājusies,» rakstīja portāls «Delfi».

Šobrīd gan uzņēmējai radušās veselības problēmas un viņa ir ārstniecības iestādē. «Es noteikti vērsīšos tiesā, taču šobrīd man svarīgāk ir tikt galā ar savām veselības problēmām. Veselība ir svarīgāka par reputāciju,» sarunā ar »VZ« teic Bunkusa. Sieviete stāsta, ka viņas bijušais darbinieks Gailītis, izmantojot viltīgu shēmu, apkrāpis Valsts kasi. «Viņam nebija juridisku tiesību izgatavot rēķinus, ar to nodarbojās viesnīcas administrators. Viņš strādāja kā PR speciālists un nosūtīja viesnīcas klientiem rēķinu, uz kura ir visi «Hotel Elizabete» rekvizīti, bet [rēķina] apakšā norādīts, ka nauda jāpārskaita uz citu firmu. Šī priekšapmaksas nauda tika ieskaitīta uz viņa izveidotās fiktīvās firmas vārda, un viņš pazuda no viesnīcas. Klients bija Valsts kase, kam šonedēļ paredzēts pasākums mūsu viesnīcā. Šāda mahinācija viesnīcai radīja zaudējumus,» savu versiju par notikušo »VZ« atklāj Bunkusa.

Aktrise strīdos neiesaistās

Šobrīd Rīgā norisinās Baltijas teātru festivāls, un uz dažādām skatuvēm redzamas populāras izrādes no visām trim valstīm. Izrādās, tieši par šā festivāla viesu izmitināšanu Valsts kase samaksāja priekšapmaksu, kas pazuda neceļos. Festivāla rīkotāja un pazīstamā Latvijas Nacionālā teātra aktrise Daiga Gaismiņa-Siliņa viesnīcas iekšējos strīdos neiesaistās, vien izstāsta to informāciju, kas attiecas uz maksājumu. «Es neko daudz komentēt nevaru. Mēs sazinājāmies ar šīs viesnīcas oficiālo pārstāvi. Mums ir saglabāta visa sarakste. Tā kā mūsu pasūtījums pasākumam bija diezgan apjomīgs, tika prasīta priekšapmaksa. Mēs saņēmām rēķinu un to apmaksājām. Taču, tuvojoties pasākumam, mums viesnīcā paziņoja, ka nekas nav saņemts. Es nezinu, kas tur notiek, es tajā neiesaistos. Mums ir rēķins, mēs esam samaksājuši par pasākumu, un sākoties, Baltijas teātru festivālam, viesi mitināsies šajā viesnīcā,» sarunā ar »VZ« atklāj Gaismiņa-Siliņa.

Problēmas ar nodokļiem

Lai gan Dace Bunkusa atstāj respektablas sievietes iespaidu, viņas bijušie darbinieki portālā «sudzibas.lv» pauž pilnīgi pretēju viedokli: uzņēmēja atsauksmēs šajā interneta vietnē tiek vainota algu kavēšanā, nodokļu nemaksāšanā un darbinieku paverdzināšanā. «Prestižajā Rīgas klusajā centrā Elizabetes ielā ir viesnīca ar tādu pašu nosaukumu – «Hotel Elizabete». To ikdienā vada manīga dāma Dace Bunkusa, SIA «Serve To Guest» valdes locekle. It kā jau viss notiek, kā viesnīcā paredzēts. Ir vairāk vai mazāk iemītnieku, ir arī kādi darbinieki, tomēr, ak, vai, nepatīk manīgajai dāmai maksāt nodokļus. To zina ne tikai darbinieki, kuri katru mēnesi ir spiesti saņemt «skaidrajā», to zina VID, kura darbinieki šajā viesnīcā ir bieži viesi, tomēr nekas nemainās. VID darbinieki nāk un iet, bet izvairīšanās no nodokļiem turpinās, it kā smejoties acīs valsts darbiniekiem. Pārsteidz, ka, zinot šo problēmu, VID nespēj panākt likuma ievērošanu. Nepietiek ar to, ka lielākā daļa tiek izmaksāta aploksnēs, bieži netiek izmaksāta visa summa, par ko bijusi vienošanās,» tā šī gada jūnijā par uzņēmēju Bunkusu un viesnīcu rakstīja portāls «focus.lv».

Mucis no čūsku midzeņa

Iepazīstoties ar visu minēto un sociālajos tīklos atrodamo informāciju par Bunkusu, gribas ķerties pie linča tiesas un pažēlot šova «TV zvaigzne» dalībnieku Gailīti, tomēr nedrīkst aizmirst faktu, ka 2012. gada augustā tiesa viņu atzina par vainīgu krāpšanā lielos apmēros. Toreiz viņš tika apsūdzēts par vairāk nekā 36 000 latu izkrāpšanu no zemniekiem. Savu sodu par šo nodarījumu Gailītis godprātīgi izcieta un par labu uzvedību no ieslodzījuma tika atbrīvots priekšlaikus. «Es savu kļūdu labi apzinājos un, iznākot no cietuma, gribēju uzsākt jaunu dzīvi un pierādīt to, ka es neesmu nekad bijis vainīgs. Tā kā man patīk darbs ar cilvēkiem, pēc sludinājuma darba meklēšanas portālā pieteicos strādāt «Hotel Elizabete». Pastrādājot pāris mēnešus, sapratu, ka tur notiek tas pats, kas manā iepriekšējā darbavietā. Es vairs to negribēju un muku no tā «čūsku midzeņa»,» sarunā ar »VZ« par savu nokļūšanu darbā pie Bunkusas stāsta Gailītis. Puisis sola, ka, tiklīdz būs ārā no šova, vērsīsies tiesā pret savu bijušo darba devēju par mēģinājumu no viņa izspiest naudu. «Viņa centās izmantot manas pagātnes kļūdas, lai uz tā rēķina iedzīvotos. Tas ir viņas garā. Tur viesnīcā notiek pilnīgs ārprāts. Man vairs nav iemeslu klusēt, es esmu gatavs visu atklāti stāstīt. Man bija jādara viss, jāmeklē sadarbības partneri, jāveido PR un viss pārējais. Tur cilvēki tiek nostrādināti visos iespējamos veidos. Turklāt šai kundzei ir milzīgi parādi, un viņa nemaksā nodokļus. Brīdī, kad es sāku strādāt, VID apķīlāja viesnīcas ienākošos kontus. Un man uzkrāva risināt arī šo problēmu. Viņa, kundze gados, teju ar asarām stāsta, ka nezina, ko darīt. Man tīri cilvēcīgi palika viņas žēl, un es viņai palīdzēju. Uz viesnīcas grāmatvedes vārda tika izveidota fiktīva grāmatvedības firma, kuras kontā tika maksāti visi viesnīcas rēķini,» savu versiju par notikušo »VZ« pauž šovā esošais Toretto. Puisis arī »VZ« gatavs atrādīt viņa rīcībā esošos dokumentus, kas pierāda viņa nevainību.

Uzklausot visas versijas un redzot dažādus dokumentus un «Lursoft» datus, atliek vien secināt: to, kurš melo – ietekmīgā uzņēmēja vai bijušais cietumnieks – rādīs tiesa. Ja vien kāds no skandālā iesaistītajiem tādā vispār vērsīsies.