Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Spriņģe atvainojas par policistu "apsaukāšanu"

© Twitter

Trešien, 28.janvārī, sociālajā tīklā Twitter žurnāliste Inga Spriņģe atvainojusies visiem par saviem neglaimojošajiem policistiem veltītajiem komentāriem: "Atvainojos par savu vispārinošo tvītu par policistiem un visiem, kurus ar to aizvainoju."; "Vēlreiz no sirds atvainojos visiem policistiem un viņu tuviniekiem, kurus aizskāru ar savu tvītu. Vispārinājums bija kļūda."

Kā jau ziņots, žurnāliste Inga Spriņģe sociālajā tīklā uz jautājumu "Es galīgi nefanoju par dzeltenās TV "žurnālistikas" stilu, bet jautājums kāpēc policijā ņem darbā idiotus?" atbildējusi: "Tāpēc, ka gudri un izglītoti cilvēki par tādu algu policijā nestrādā."

Viss "tracis" sācies pirmdien, 26.janvārī, kad pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators aģentūrai LETA sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni. Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

Operatora aizturēšanu kā nepieņemamu jau nosodījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Atbildīgais ministrs ir uzdevis izvērtēt notikušo un skaidrot to sabiedrībai.

Tikmēr VP aģentūrai LETA skaidroja, ka 1985.gadā dzimušais operators policijas iecirknī nogādāts "par iespējamu piegružošanu". VP priekšnieks Ints Ķuzis skaidroja, ka saistībā ar televīzijas operatora aizturēšanu administratīvās lietvedības kontekstā tiks vērtēts, vai kādu pārkāpumu ir veicis žurnālists vai policisti.