Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

INTERESANTI: gadu iesākam ar Čīles vīna vakaru

© f64

SIA «Dunker Latvija» šo gadu iesāka ar ekskluzīvu burziņu vīna bārā «Garage», kur viesiem bija iespēja nobaudīt visus septiņus Čīles vīnus «Escudo Rojo» vienuviet. Tā bija pirmā un, iespējams, vienīgā reize, kad «Dunker Latvija» dāvāja šādu privilēģiju klientiem, potenciālajiem un esošajiem sadarbības partneriem un labiem draugiem.

Ieskats vēsturē

«Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile» vīna darītava atrodas 45 kilometrus no Santjago pilsētas, slavenajā Maipo ielejas pašā centrā 60 hektāru platībā. 2000. gadā apvienojot Čīles augsni ar Bordo pieredzi un zināšanām, tika likts pamats «Escudo Rojo» vīnu dzimšanai. Tā tika radīts vīns, kurš, pateicoties savai augstajai kvalitātei, ir cienīgs nest barona Filipa de Rotšilda vārdu, kļūstot par sinonīmu augstai kvalitātei, lieliskam izskatam un vīna tradīcijām. «Escudo Rojo» tulkojumā no spāņu valodas nozīmē «sarkanais vairogs», vācu valodā «Rote Shild», kas ir Rotšildu ģimenes ģerbonis. Tādā veidā «Escudo Rojo» vīni nes Rotšildu ģimenes vārdu jau pašā nosaukumā.

Filipa de Rotšilda vīnogulāji ir rūpīgi atlasīti, tie ražo īpaši lielus ķekarus, kuru ogu nektārs apveltīts ar augstu cukura un tanīnu* saturu. Šo vīnogulāju augstvērtīgā sula tad arī piešķir «Escudo Rojo» tā krāsu, spēku un pilnmiesīgumu. Apvienojot tik ļoti atšķirīgo «Baron Philippe de Rothschild» stilu (izsmalcinātība un elegance) ar Čīles vīnu raksturu (pilnmiesīgums un pikantums), «Escudo Rojo» ir radīti kā eleganti un stilīgi vīni.

Lieliskais septiņnieks

Vakaram iesākoties, «Dunker Latvija» produktu grupas vadītājs Andris Kokorevičs atklāja, kāpēc visi uzaicināti uz šādu pasākumu: «Pavisam vienkārši – mēs vēlējāmies jūs redzēt šeit, šovakar ar mums kopā un pateikties, ka ar mums esat arī 2015. gadā!» Un šis gads iesākās ar visu «Escudo Rojo» vīnu baudīšanu neoficiālā gaisotnē. Kāds ir šis lieliskais septiņnieks?

«Escudo Rojo Icon» – sausais sarkanvīns, kurš ir dziļa, spilgta, mirdzoša sarkanā rubīna krāsā. Vīna garša ir sarežģīta, spēcīga, to pavada perfekti sabalansēti tanīni.

«Escudo Rojo Carmenere» – sausais sarkanvīns ar pievilcīgi, spilgti izteiktu violetu krāsu. Šis vīns garšas ziņā no spēcīgas, intensīvas pāriet uz zīdaini pilnmiesīgu tekstūru ar patīkamām melno augļu un ķiršu notīm, kombinācijās ar aromātiska melnā pipara un mokas niansēm.

«Escudo Rojo Syrah» – sausais sarkanvīns ar piesātinātu rubīna krāsu violetā nokrāsā. Vīns patiks tiem, kam garšas kārpiņas uztver samtainos, maigos tanīnus, un pusceļā atklāj pilnībā «Syrah» vīnogu nianses.

«Escudo Rojo Cabarnet Sauvignon» – blīvs, mirdzošs rubīnsarkans sausais sarkanvīns, kam piemīt svaiga, noapaļota, pilnmiesīga garša.

«Escudo Rojo Rose» – šis ir vienīgais sārtvīns, kurš ir patīkami, mirdzoši rozā krāsā ar bagātīgi izteiktu dažādu ogu un augļu garšu niansēm.

«Escudo Rojo Chardonnay» – viens no sausajiem baltvīniem, kam piemīt dzelteni mirdzoša nokrāsa. Garša pārsteigs, jo jaušamas tropisko augļu, balto persiku, gaišo tabaku, mokas, piparkūku un lazdu riekstu notis.

«Escudo Rojo Sauvignon Blanc» – sausais baltvīns, kam ir blāvi dzeltena krāsa ar zaļganiem toņiem. Šī vīna cienītāji ir tie, kam patīk vīna svaigā un elegantā garša ar greipfrūtu un marakujas pieskaņu.

Izteikts ziemas produkts

«Mēs par šo Čīles vīnu līniju vairāk sākam runāt, kad ārā sāk palikt auksti, tas ir, vēlā rudenī, ziemā, agrā pavasarī, jo šie «Escudo Rojo» vīni ir spēcīgāki, smagnējāki. Vasarā kompānija liek uzsvaru uz daudz vieglākiem vīniem. «Escudo Rojo» cena veikalos ir virs vidējā līmeņa, un visi nemaz nav pieejami. Parasti vienuviet ir kādi trīs četri šie Čīles vīni, bet citus iespējams nobaudīt tikai kādā no restorāniem, ar ko sadarbojas «Dunker Latvija». Es pats personīgi braucu uz degustācijām, nevis uzlieku par pienākumu kādam darbiniekam vai nolīgtai personai reklamēt produktu. Vienlaicīgi es aprunājos ar cilvēkiem veikalos un pat rekomendēju vīnu pēc tā iepirkumu klāsta, kas ir viņa grozā. Tieši šī iemesla dēļ, ka cilvēki parasti ir pateicīgi par ieteikumiem, gribas pašiem piedalīties šajās degustācijās un parunāties ar gala patērētāju,» stāstīja Kokorevičs.

* Tanīni – miecvielas, kuras uzlabo vīna garšu, raksturu, kā arī uzglabāšanu, sevišķi sausajiem vīniem. Tas ir tanīns, kurš rada mutē mazliet savelkošu sajūtu un vīna sausuma efektu. Vīns ar sabalansētu tanīna daudzumu ir sauss un ar raksturu. Ja tanīna ir par maz, tad vīns ir pliekans, savukārt, ja tanīna ir par daudz, tad vīns ir ass, rūgts un robusts.

* Promomateriāls tapis sadarbībā ar SIA «Dunker Latvija»