Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Intars Busulis gatavojas sieviešu dienai

Uzstājoties krievu izcilā dzejnieka Aleksandra Puškina tēlā, iespējams, Intars Busulis atkal palika nesaprasts. «Šī bija dziesma no Kārļa Lāča tā arī neuzvestā mūzikla kādam no Maskavas teātriem. Pasākuma devīze taču bija «no Raiņa līdz Aspazijai», ar Puškinu viņi bija domubiedri, ja kāds to ar zirga klapītēm uz acīm nesaprata, tad ko darīt,» paraustīja plecus Intars. © f64

Par vienu no interesantākajiem Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» priekšnesumiem parūpējās Intars Busulis, kurš šoreiz sevi personificēja kā Aleksandrs Sergejevičs Puškins. Jādomā, savā pirmajā solokoncertā koncertbārā «Laternu stunda» viņš būs ne mazāk iespaidīgs.

Krievijā šogad Intars Busulis jau ir atrādījies (nupat viņam tur bija uzstāšanās Raimonda Paula koncertā), bet pašu mājās vēl ne. Pirmais dziedātāja solokoncerts Rīgā gaidāms 7. martā koncertbārā «Laternu stundā». Ņemot vērā specifisko datumu, tas ir, dienu pirms 8. marta jeb Starptautiskās sieviešu dienas, koncerts «Laternu stundā» ir pieteikts kā «Sieviešu diena kopā ar Intaru Busuli&«Abonementa orķestri»», kas savukārt nozīmē tematiskāku repertuāru koncertā. Plānots, ka šajā «sieviešu dienas» programmā skanēs Raimonda Paula, Kārļa Lāča un citu komponistu dziesmas, kas veltītas sievietēm, ir par sievietēm vai tapušas sieviešu radītās iedvesmas rezultātā. Šī programma radikāli atšķirsies no tās, ko Intars&Co piedāvās savā vasaras tūrē.

Pats Intars gan nav īpašs Sieviešu dienas tradīciju cienītājs. «Visi tie marti un Valentīndienas – diezgan nevajadzīgi pasākumi. Puķītes savām sievietēm vajag dāvināt, bet to jau var darīt kaut katru dienu. Piemēram, kā es to nupat izdarīju,» sarunā ar »VZ« teica Intars. Šajā solokoncertā viņš lielākoties plāno izpildīt repertuāru no albuma «CitāC», taču būs arī citas dziesmas, hiti no Busuļa zelta fonda. «Koncerts būs divās daļās – ja kāds gribēs, tad varēs pat dejot,» sev ierastajā Raimonda Paula stila cienīgajā humorā piebilda dziedātājs.

Intars Busulis un «Abonementa orķestris» jau izsludinājuši savu koncertu sēriju – tā tiks uzsākta ar viesošanos Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors» (16. maijā). Tāpat mūziķi uzstāsies arī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» (23. maijā) un Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē (30. maijā). Ļoti īpašs būs 13. jūnijs, jo Intars uzstāsies savā dzimtajā pilsētā Talsos – Sauleskalna estrādē. Tūres noslēguma koncerts notiks Dzintaru koncertzālē 4. jūlijā. «Atgriešanās pie mūzikas, sarunām, saknēm un vērtībām, to izdziedot dziesmās un izstāstot jokos. Atgriešanās var būt dažādas, mūziķu gadījumā tā būs atgriešanās pie konkrētām pašu radītām dziesmām, viņuprāt, labākajām, tā būs atgriešanās konkrētās pilsētās, tā būs atgriešanās pie vērtībām,» – tāds ir šīs koncertsērijas moto.