Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Klārksons pirms producenta sišanas domājis, ka viņam ir vēzis

© Scanpix

Latvijā un pasaulē populārā motoru entuziastu šova "Top Gear" jeb "Gāzi Grīdā" bijušais vadītājs Džeremijs Klārksons atklājis, ka bēdīgi slavenā skandāla laikā domājis, ka viņam ir vēzis.

Klārksons stāstījis, ka incidents atgadījies visstresainākajā viņa 27 gadus ilgās BBC karjeras dienā. Pāris dienas pirms liktenīgā strīda Klārksona ārsts esot brīdinājis viņu, ka uz mēles atrastais bumbulis noteikti ir jāpārbauda, jo tas varētu būt vēzis. Tā kā bijis steidzami jādodas atpakaļ uz filmēšanas laukumu, raidījuma vadītājs dzīvojis pastāvīgā stresā. 55 gadus vecais Klārksons stāsta, ka pēc mātes nāves un šķiršanās no sievas ziņa par vēzi viņu ļoti satraukusi, taču raidījums vienmēr esot bijis pirmajā vietā.

"Liktenīgajā" dienā, kas maksājusi Klārksona karjeru "Top Gear", skandāls izcēlies gaļas dēļ. Raidījuma vadītājs vēlējies steiku, taču producents Oisins Timons varējis piedāvāt tikai aukstu gaļu no viesnīcas virtuves. Tam sekojusi 20 minūšu ilga producenta lamāšana, kas turpinājās fiziskā vardarbībā ar sitieniem pa seju.

Vēlāk, kad bumbulis uz mēles pārbaudīts, atklājies, ka Klārksonam nav vēzis.

Kā jau ziņots, raidorganizācija BBC marta beigās nepagarināja līgumu ar Klārksonu, kā rezultātā viņš zaudēja raidījuma vadītāja amatu. BBC disciplinārajā izmeklēšanā tika secināts, ka Klārksons vainojams pie "neizprovocēta fiziska un verbāla uzbrukuma" producentam Oisinam Timonam, ko "apturēja liecinieka iejaukšanās".