Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

"Nakts vilki" Krieviju pielīdzina Kristum, Kijevu - Jūdam, Maskavu - Marijai

© newsru

Lieldienu priekšvakarā, ko Pareizticīgie svin rīt, prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" līderis Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku Ķirurgs nācis klajā ar "ģeniāliem" aforismiem. Viņš Krieviju un tās uzvaru pār fašistiem ir pielīdzinājis Jēzus Kristus darbiem, savukārt Ukraina tiek nodēvēta par nodevēju Jūdu.

"Mums uzvara Otrajā pasaules karā ir kā Kristus," sacīja baikeris. "Padomju cilvēku bojāeja šajā karā ir Kristus upuris. 12 padomju pilsētas-varones ir kā Kristus mācekļi, bet viena no šīm pilsētām - Kijeva - ir Jūda. Savukārt Maskava ir Jēzus Māte Marija," savās pārdomās dalījies Zaldostanovs.

Jāatgādina, ka aprīļa sākumā "Nakts vilku" pārstāvis Lakatošs tika iekļauts to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana un atrašanās Latvijā ir aizliegta. Iekšlietu ministrs pieņēmis lēmumu, balstoties uz drošības iestāžu atzinumu.
Plašāka informācija šobrīd netiek sniegta. Motociklistu kluba "Nakts vilki" pārstāvji pazīstami ar to, ka rīkojuši pretrunīgi vērtēto braucienu "Maskava-Berlīne" par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai. Savulaik daudzi Polijas politiķi un sabiedriskie darbinieki aicināja valdību nepieļaut "Nakts vilku" iebraukšanu Polijā, pamatojot, ka klubs propagandē neiecietības idejas, atbalsta Krimas aneksiju, bet daži kluba biedri karo Austrumukrainā promaskavisko teroristu grupējumu rindās.