Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Kā Zagorskai izdevās noslēpt grūtniecību?

Emma vizinās baltos ādas ratiņos, kas bijis sens Elizabetes sapnis. «Zināju, ja man būs trešais bērniņš, tad būs arī šādi ratiņi,» atklāj laimīgā triju meitu māmiņa. © Privāts arhīvs

Dziedātājai un privāto bērnudārzu vadītājai Elizabetei Veikšai (Zagorskai) bija ļoti prasmīgi izdevies noslēpt no sabiedrības acīm trešo grūtniecību. Šā gada 6. februārī pasaulē nāca Elizabetes un viņas vīra Rolanda Veikša meitiņa Emma.

«Grūtniecības laikā nebija īpaši labi ar veselību, līdz ar to ļoti sevi taupīju, jo nezināju, kā mums ies. Tādēļ negribēju, lai vispār kāds zina, ka gaidu bērniņu. Ļoti ilgi nevienam nestāstīju, to zināja tikai mana ģimene. Līdz sestajam grūtniecības mēnesim vēl dziedāju. Neesmu gluži skaliņš, tādēļ man tas puncis nebija tik redzams. Ar visu slikto dūšu dziedāju kāzās. Ak dievs, kas tik nav piedzīvots,» stāsta triju bērnu māmiņa Elizabete Veikša.

«Arī mums pašiem trešais bērniņš ir kā liels pārsteigums. Ar vīru uzskatām, ka katrā latviešu ģimenē ir jābūt trim bērniem, lai mēs kā latviešu tauta neizmirtu,» saka dziedātāja, kuras dzīvē ļoti lielu lomu spēlējuši bērni. Ne velti viņa ir privāto bērnudārzu vadītāja, kur gan beidzamajā laikā finanšu lietas pārvalda vīrs Rolands, un nu arī triju meitu māmiņa. Dziedātāja prāto, ka bērni ir viņas dzīves misija. «Jā, starp citu, tagad mums ir daudzbērnu ģimenes statuss. Mums ir nodokļu atlaides un citas privilēģijas. Nav jau tā, ka valsts nedomā par cilvēkiem. Taču, tā kā vecākajai meitai Loretai jau drīz būs 17 gadu, pusotru gadu vēl varēsim baudīt daudzbērnu ģimenes statusu. Vidējai meitiņai Luīzei ir astoņi gadi, un mazajai Emmai mēnesis. Tā ir sanācis, ka es bērniņam saņemos ik pēc astoņiem gadiem. Man laikam tāds cikls. Neesmu no tām mammām, kas var darboties ar pusotru gadu vecu mazuli uz rokām un blakus vēl viens mazulis. Es tā nevaru. Man vajag ikvienam bērniņam kārtīgi pievērsties. Kad Loretu palaidu 1. klasē, tad piedzima Luīze, kad pērnajā rudenī palaidu viņu uz 1. klasi, piedzima Emma,» atklāj dziedātāja.

Bērna kopšanas atvaļinājumu Elizabete pilnībā neizbaudīs, jo ir pienākumi un darbi, kas bija saplānoti, pirms pieteicās meitiņa. Taču Elizabetei ir lieliski palīgi - vecākā meita Loreta, vīrs Rolands un mamma Gunta Virkava. Tiesa gan, ar darbiem saprāta robežās, lielos projektos Elizabete pagaidām nav gatava iesaistīties.