Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Skandalozi

Rēzeknieši nikni: Pašvaldības dēļ ar grūtībām tiek klāt savām mājām

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Rēzeknes no vada iedzīvotāji ir nikni, jo pašvaldība neliekas ne zinis par autoceļu sakārtošanu bijušajā vasarnīcu kooperatīvā "Veselība", kurā tagad pārsvarā atrodas dzīvojamās mājas. Sliktos laika apstākļos iedzīvotājiem autoceļu dēļ ir ārkārtīgi grūti piekļūt savām mājām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Iedzīvotāji ir nobažījušies, ka slikto ceļu dēļ grūtības piekļūt mājām būs arī operatīvajam transportam. Kāds sašutis dzīvojamā rajona iedzīvotājs vārdā Gintars stāsta: "Kad viss ir samircis, ceļi pārvēršas dubļos un cilvēki ar vieglajām mašīnām nevar izbraukt. Viņi reāli šeit dzīvo. Un nevar atbraukt arī operatīvie dienesti. cilvēki ir arī noslēguši līgumus ar atkritumu apsaimniekotājiem, bet arī atkritumu mašīna nevar šeit izbraukt." Sliktos laika apstākļos iedzīvotāji savas automašīnas atstāj stāvlaukumā pie pieturas, kas atrodas dzīvojamā rajona pievārtē, jo tālāk nevar aizbraukt.

Iedzīvotāji raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem stāsta, ka aptuveni gadu ar oficiāliem lūgumiem sakārtot ceļu stāvokli vēršas Rēzeknes novada domē un pagastā. Vien šogad domnieki esot šeit ieradušies, konstatējuši, ka situācija ir kritiska (to apliecina oficiāla atbilde iedzīvotājiem), tomēr palīdzība neseko. Tomēr iedzīvotāji atgādina domniekiem - pat likums nosaka, ka pašvaldībai ir jārūpējas par saviem ceļiem.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības ceļu speciālists skaidro: "Tas nenozīmē, ka te ir kāds ceļš. Te vienkārši pa šo zemi drīkst pārvietoties, bet to nedrīkst apbūvēt. Padomju savienības laikā šie ceļi uz ziemu tika slēgti, jo te vienkārši neviens nedzīvoja. Viņi vienkārši ir iebraukāti. tie ir bezseguma ceļi."

Vaicāts par to, vai, pielāgojoties mūsdienu situācijai, kad apkaimē cilvēki apmetušies uz pastāvīgu dzīvi, atzarus līdz mājām nevar atzīt par ceļiem, A. Kindzulis teic, ka ''pašlaik ir problēmas, pagastam līdzekļi ir tik, cik ir. Tā ir vēsture, te ir dārziņu kooperatīvs, kur dzīvošana nebija paredzēta.''