Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Eirolīgas "play-off" ar uzvarām sāk "Real" un "Barcelona"

© scanpix

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju ar pārliecinošu triumfu savā laukumā sāka "Barcelona", kas ar 88:61 uzveica Stambulas "Galatasaray". Otrajā spēlē Madrides "Real" ar 88:71 pārspēja pēdējo divu gadu čempionu "Olympiacos".

Spānijas un Grieķijas superklubu duelis tika gaidīts ar īpašu nepacietību. Madrides "Real" basketbolisti šajā sezonā ir zaudējuši vien dažas spēles (visu turnīru ietvaros), demonstrējot pārliecinoši stabilu sniegumu, savukārt "Olympiacos" ir pēdējo divu Eirolīgas sezonu uzvarētājs. Tieši šīs abas komandas sacentās iepriekšējā gada finālā, toreiz grieķiem atspēlējot 17 punktu deficītu un uzvarot ar 100:88.

Madridieši pieteicās uzvarai jau pēc pirmās ceturtdaļas, kuru uzvarēja ar 27:12, tomēr "Olympiacos" līdz puslaika pārtraukumam prata lielāko daļu pārsvara atgūt – "Real" pauzē devās ar +7 (48:41). Spāņu kluba aizsardzība atdzīvojās otrajā puslaikā, katrā no ceturtdaļām ielaižot tikai pa 15 punktiem un beigās mājiniekiem triumfējot ar 88:71.

Produktīvu sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja Rūdijs Fernandess, kura kontā 20 punkti (2p. – 3/5, 3p. – 4/6, 1p. – 2/2), sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas. Nikola Mirotičs pievienoja 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas piespēles. Viesu sastāvā ar 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm labākais bija Vasilis Spanulis. "Real" šovakar lieliski uzbruka no tuvākas distances (2p. – 26/40), tāpat Madrides klubam bija neliels pārsvars cīņā zem groziem (atl.b. – 31 pret 25) un mazāk pieļauto kļūdu (11 pret 15).

Lai gan beigās spāņu panākums bija diezgan pārliecinošs, pirmais puslaiks par Barselonas kluba pārsvaru neliecināja. Pirmo ceturtdaļu turki prata noslēgt ar +7 (21:14), savukārt puslaika pārtraukumā Stambulas komanda devās ar divu punktu pārsvaru (35:33).

Pēc pārtraukuma Barselonas basketbolisti ņēma spēles grožus savās rokās – trešā ceturtdaļa uzvarēta ar 26:14, bet ceturtajā tika likts trekns punkts ar 29:12 (kopā 88:61). 19 punktus uzvarētāju labā guva Boštjans Nahbars, bet 12 pievienoja Huans Karloss Navarro. "Galatasaray" motors Karloss Arrojo guva 14 punktus pirmajā puslaikā, pievienojot arī trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, bet otrajā puslaikā laukumā vairs nedevās potītes savainojuma dēļ.

"Barcelona" iemeta 12 no 21 tālmetiena, kas apvienojumā ar tikai astoņām kļūdām, nelielu pārsvaru cīņā zem groziem (35 pret 32) un mazāku noteikumu pārkāpumu skaitu ļāva tikt pie panākuma. Ceturtdaļfināla sērijā cīņa notiek līdz trim uzvarām.