Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Šovakar vairākas SMScredit.lv virslīgas čempionāta spēles

© f64

Šovakar ar spēlēm četrās Latvijas pilsētās turpināsies jaunā SMScredit.lv virslīgas čempionāta sezona. 17:00 „Ventspils” uzņems „Jūrmalu”, kamēr debitante „Daugavpils” centīsies sarūgtināt Rīgas „Daugavu”. Divas stundas vēlāk startēs mačs Liepājā, kur vietējai komandai pretī stāsies „Jelgava”, bet galvaspilsētas duelī „Skonto” savā vārdā nosauktajā hallē uzņems „Mettu/Latvijas Universitāti”.

Lai gan sezona jau rit pilnā sparā un nospēlēti pa trim vai četriem mačiem, šovakar laukumā tiks izspēlētas 1. kārtas spēles. Tās sākotnēji tika pārceltas, lai pielāgotos federācijas pēdējā brīdī pieņemtajam lēmumam Latvijas čempionātam pielaist gan „Skonto”, gan Daugavpils „Daugavu”.

1. kārta sāksies ar čempiones „Ventspils” mājas maču pret daudz aprunāto „Jūrmalu”. Čempione sākusi pārliecinoši, ja neskaita zaudējumu kausa izcīņā. Trīs uzvaras trijos mačos, un šodien Jurģa Pučinska vīriem uzdevums skaidrs – jāturpina sērija, arvien esot vienīgā komanda, kas nav zaudējusi punktus šosezon. Vēsturiskā statistika daiļrunīga – ventspilnieki savstarpējos mačos triumfējuši desmit reižu, vēl reizi fiksēts neizšķirts, bet „Jūrmalai” svinēt panākumu nav izdevies ne reizi.

Citā spēlē, kas sāksies 17:00, debitante „Daugavpils” uzņems Rīgas „Daugavu”, kam iepriekšējā kārtā bija darīšana ar otru Daugavpils komandu „Daugava”. Rīdzinieki piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, vienīgos vārtus ielaižot 88. minūtē. „Negribu novelt vainu tikai uz dažu spēlētāju iztrūkumu traumu dēļ, bet savas korekcijas tas arī ir ieviesis. Vēl varbūt arī veiksmes trūkums dažbrīd parādās, tomēr viss ir mūsu pašu rokās, kā arī tas ir labojams - sezona tikko sākusies,” apņēmīgs labot radušos situāciju pēc viena punkta izcīnīšanas pirmajās trīs spēlēs ir rīdzinieku vārtsargs Jānis Krūmiņš. „Lai arī BFC Daugavpils ir jaunpienācēji Virslīgā, tomēr pirmās kārtās viņi parādījuši tīri labu sniegumu. Mums visai komandai mērķis ir viens - uzvara un trīs punkti tabulā! Jāspēlē sava spēle, ātrs futbols, presings, un tad visam jābūt kārtībā.”

Pēdējā mačā daugavpilieši Rīgā nespēja izmantot savas iespējas un atzina „Mettas” pārākumu ar 0:1, kas pēc sekmīgi iesāktās sezonas šķita kritiens atpakaļ. Šovakar Daugavpils komanda būs apņēmības pilna atgriezties uz panākumu takas.

Jau pieminētie „mettieši” viesosies pie vicečempiones „Skonto”. Līdzšinējā abu komandu spēļu bilance ir pietiekami daiļrunīga – sešas uzvaras „Skonto”, vēl reizi neizšķirts. Tomēr, kā atzina „Skonto” galvenais treneris Tamazs Pertija, šogad viņa vadītā komanda un „Ventspils” nav tik ļoti pārākas uz pārējo vienību fona. Pie tam – „mettieši” starpsezonā papildinājuši rindas ar pāris pieredzējušiem vīriem un arī iepriekš komandā spēlējušie kļuvuši nobriedušāki un pieredzes bagātāki. „”Skonto” vēl joprojām ir labs izaicinājums, un uzvara vienmēr ir augstākais mērķis profesionālajā sportā. Mēs esam gatavi par to cīnīties,” apņēmību pauž studentu galvenais treneris Andris Riherts.

Viena no lielākajām intrigām tiek gaidīta Vēju pilsētā, kur „Liepāja”, pirmo reizi spēlējot uz dabīgā seguma laukuma, uzņems „Jelgavu”. Jelgavniekiem iepriekšējā kārtā nācās izjust „Skonto” dusmas (0:3), kamēr Liepāja piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, rezultatīvā Kurzemes derbijā piekāpjoties „Ventspilij” (2:3). Ar Liepājas komandu sācis trenēties kluba prezidents Māris Verpakovskis, kura atgriešanās Latvijas čempionātā oficiāli gan paredzēta svētdien. Liepājas kluba galvenais treneris pirms spēles norādīja, ka no treniņiem uz dabiskā seguma laukuma kājas kļuvušas smagākas, tomēr tam nevajadzētu atstāt ietekmi uz šodienas maču. „Šonedēļ centīsimies iegūt maksimāli iespējamos punktus abās spēlēs. Esam pierādījuši, ka varam spēkoties ar jebkuru pretinieku,” norādīja Dobrecovs, bet Verpakovskis tikmēr priecājas par līdzjutēju mīlestības izpausmēm: „Prieks par daudzajiem atbalstītājiem tribīnēs un gaidām vēl vairāk uz nākamām spēlēm.”

Liepājnieki spēlē pret „Jelgavu” būs spiesti iztikt bez 24 gadus vecā Toma Meža. Aizsargs katrā no iepriekšējām četrām spēlēm saņēma pa brīdinājumam, līdz ar to spēkā stājusies automātiska diskvalifikācija uz vienu maču. Jelgavniekiem diskvalifikāciju nav, taču par pieciem brīdinājumiem mačā pret „Skonto” nācies samaksāt naudas sodu.