Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Verpakovska atgriešanās iedvesmo Liepāju uzvarai pār "Daugavu"

© F64

Sestdien Liepājas “Daugavas” stadionā SMScredit.lv virslīgas 6. kārtas spēlē vietējā “Liepāja”, laukumā uz maiņu nākot arī pilsētas futbola leģendai Mārim Verpakovskim, ar rezultātu 1:0 apspēlēja Rīgas "Daugavu", izcīnot trešo uzvaru sezonā.

Skaidrs, ka lielākā mača intriga bija Māra Verpakovska atgriešanās laukumā, tomēr līdz tam stadionā sanākušajiem un pie ekrāniem esošajiem līdzjutējiem nācās pagaidīt, jo Māris sākuma sastāvā nedevās.

Trešajā minūtē bīstams soda sitiens no metriem 20 bija viesiem, taču augšējā tuvajā stūrī tēmētā bumba lidoja krietni virs vārtiem. Pirmās minūtes pagāja diezgan gausi, vairāk ar bumbu bija viesi, bet liepājnieki pirmo reizi pa vārtiem uzsita desmitajā minūtē. Pirmajās 15 minūtēs “Daugavai” bija divi stūra sitieni, bet centieni iekļūt mājinieku soda laukumā pārsvarā, pateicoties liepājnieku kvalitatīvajai aizsardzībai, cieta neveiksmi. Pirmais vārtu gūšanas moments gan bija mājiniekiem – 21. minūtē Kristaps Grebis piespēlēja gar vārtiem uz tālo stūri Dāvim Ikauniekam, kurš ar galvu no lieliskas situācijas sita bumbu nedaudz pāri. 26. minūtē labi nospēlēja Raivo Varažinskis, kurš atvairīja negaidītu sitienu no kreisās puses.

32. minūtē Varažinskim atkal nācās demonstrēt savu meistarību, atvairot tālu, bet spēcīgu un precīzu sitienu. Pēc kārtējā sutra sitiena daži no “Daugavas” spēlētājiem jau cēla rokas gaisā, it kā atzīmējot vārtu guvumu, taču līnijtiesnesis uzskatīja citādāk, un spēle turpinājās pie nemainīga rezultāta. Ļoti aktīvs pirmajā puslaikā bija Dāvis Ikaunieks, 36. minūtē vēlreiz apdraudot viesu vārtus, šoreiz ar tālšāvienu pēc pretinieka apspēlēšanas pretī vārtiem no 16 metriem. Pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem – 0:0.

“Daugavai” pirmajā puslaikā jau trīs dzeltenās kartītes, un otrā puslaika sākumā Ziļs turpināja partneru iesākto, saņemot brīdinājumu. 51. minūtē Grebis izdarīja tālšāvienu, taču bumba noglaudīja vārtu pārliktni un izlidoja autā. Nākamajā uzbrukumā iespēja bija arī viesiem, kas sita pāri vārtiem no vārtu priekšas. Spēle kļuva arvien interesantāka, komandām ik pa laikam radot pa kādam momenta vai pusmomentam. 57.minūtē Dāvis Ikaunieks saņēma bumbu kreisajā malā viens pats un šāva pa vārtiem, bet Krūmiņš glāba savu komandu, laicīgi izejot no vārtiem. Brālis Jānis steidzās pie atlēkušās bumbas un nospēlēja negribēti rupji, par to saņemot dzelteno kartīti.

Līdzjutēji jau sāka saukt laukumā Māri, un 61. minūtē notika sen gaidītais – Verpakovskis devas laukumā, nomainot labi spēlējušo Dāvi Ikaunieku. Otrajā puslaikā mājinieki aizvien palielināja spiedienu uz "Daugavas" vārtiem. 74. minūtē Liepājas komanda tika pie soda sitiena no metriem 16 no vārtu priekšas. To veica Valērijs Afanasjevs, iegriežot bumbu kreisajā vārtu pusē, taču nedaudz garām. 79. minūtē uz maiņu nākušais Toms Gucs veica apspēlēšanas manevru un no soda laukuma sita bumbu vārtos - 1:0 mājinieku labā. Pēc vārtu zaudējuma mērs bija pilns "Daugavas" trenerim Arvīdam Skrupskim, kura emociju izvirdums beidzās ar izraidīšanu no stadiona.

82. minūtē pirmo sitienu izdarīja arī Verpakovskis, kurš mēģināja pārcelt pāri vārtsargam, taču aizsargs patraucēja, un bumba lidoja krietni virs vārtiem. Izskaņā liepājniekiem bija vēl vairākas iespējas, kas gan palika neizmantotas. Likteni gan tas nemainīja, un "Liepāja" svinēja uzvaru - 1:0.