Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Everton" arī savā laukumā apspēlē "Manchester United"

© scanpix

Anglijas Premjerlīgas 35. kārtā "Everton" savā laukumā uzņēma "Manchester United", kuras galvenais treneris Deivids Moizs "Goodison Park" stadionā pirmo reizi vadīja viesu komandu. Laukuma saimnieki pirmajā puslaikā guva divus bezatbildes vārtus, sagādājot Mančestras klubam otro zaudējumu abās sezonas savstarpējās spēlēs.

Kamēr mājinieku galvenais treneris Roberto Martiness sākumsastāvā sūtīja iespējami spēcīgākos spēlētājus, "Manchester United" galvenais treneris Deivids Moizs kārtējo reizi veica eksperimentus. Aizsardzībā nebija neviens no pamatsastāva malējiem aizsargiem, toties pirmo reizi kopš pagājušā gada decembra spēli sāka Luišs Nani. "Everton" audzēknis Veins Rūnijs pildīja komandas kapteiņa funkcijas, savukārt vasarā no Liverpūles kluba nopirktais Maruans Felenī palika rezervē. Lieki teikt, ka mačs tika gaidīts ar īpašu interesi dēļ viesu galvenā trenera, kā arī vienību atrašanās vietas turnīra tabulā.

Cīņas sākumā bija redzams, ka abas komandas vairāk domā par uzbrukumu, vienlaikus ļoti ātri atgriežoties aizsardzībā, neatstājot brīvas zonas sāncenšu ātrajiem pussargiem. Līdz ar to vārtsargiem pirmajās minūtēs daudz darba nebija. Lai arī viesi vairāk kontrolēja bumbu, "Everton" uzbrukumi bija bīstamāki un Stīvenam Neismitam pāris reizes bija labas pozīcijas sitieniem. Rezultāts tika atklāts 27. minūtē, kad par Fila Džounsa spēli soda laukumā ar roku galvenais tiesnesis Marks Klatenburgs nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Leitons Beinss (1:0). Kaut arī "Manchester United" atlikušajā laikā vairāk uzbruka, līdz akcentētiem sitieniem pa vārtiem tikt neizdevās. Savukārt mājinieki 43. minūtē izveidoja vēl vienu pretuzbrukumu, kurā Kevins Miralass no samērā asa lenķa pārspēja Davidu De Heju.

Otrā puslaika pašā sākumā viesiem izdevās labs uzbrukums izvirzot sitiena pozīcijā Rūniju, tomēr uzbrucējs novilcinājās un moments tika izniekots. Kopumā aina laukumā nemainījās, jo "Manchester United" samērā neveiksmīgi pozicionālos uzbrukumos centās nokļūt labās sitienu pozīcijās, bet laukuma saimnieki ik pa laikam atbildēja bīstamiem pretuzbrukumiem. Neskatoties uz Moiza veiktajām maiņām cenšoties pastiprināt uzbrukumu, viesiem nekādi neizdevās pārvarēt mājinieku organizēto aizsardzību. Turklāt 80. minūtē tikai De Hejas meistarība glāba komandu no trešo vārtu zaudējuma. Tikai 87. minūtē Mančestras klubs izveidoja reālāko iespēju gūt vārtus, bet Rūnija divcīņā ar Timu Hovardu pārāks bija vārtsargs. Atlikušajā laikā "Everton" droši nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 2:0, turpinot sīvu cīņu ar "Arsenal" par ceturto vietu turnīra tabulā.