Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Daugaviņš vienojies ar Maskavas "Dynamo" par divu gadu līgumu

© F64

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš (25) vienojies ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Dynamo" par kontraktu uz divām sezonām, šodien vēsta Krievijas galvaspilsētas vienības mājas lapa.

"Tikko pret drafta izvēli aizmainījām uz "Dynamo" tiesības uz uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš, iespējams, nākamo sezonu aizvadīs šajā KHL klubā, šodien Rīgas kluba mājaslapā atklāj "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Savukārt tikmēr Maskavas "Dynamo" mājas lapā šodien parādījusies informācija, ka ar spēlētāju jau panākta vienošanās par kontraktu uz divām sezonām.

2009.gada KHL drafta otrajā kārtā ar kopējo 35. numuru Kasparu Daugaviņu izvēlējās Ņizņijnovgorodas "Torpedo", bet vēlāk vēlāk tiesības uz Daugaviņu ieguva Rīgas "Dinamo". 2012-2014 sezonas lokauta laikā uzbrucējs rīdzinieku sastāvā paspēja aizvadīt 35 spēles, kopumā izceļoties ar 14 (5+9) punktiem. Savukārt šo sezonu viņš ļoti veiksmīgi aizvadīja Šveices spēcīgākās līgas (NLA) klubā "Geneve-Servette", kur regulārajā sezona guva 44 (18+26) punktus, kļūstot par turnīra ceturto rezultatīvāko spēlētāju, kā arī tiekot atzīts par marta labāko spēlētāju Eiropā. Izslēgšanas spēlēs, kur Kaspara pārstāvētā komanda tika līdz pusfinālam, atzīstot nākamo čempionu Cīrihes "Lions" pārākumu, Daugaviņš atzīmējās ar 13 (5+8) punktiem 12 spēlēs.

Pievienoties Maskavas "Dynamo" komandai, Daugaviņš kļūs jau par otro latviešu spēlētāju divkārtējo Gagarina ieguvēju rindās. Kā zināms, aizvadītajā sezonā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā vienībā visai veiksmīgi spēlēja vēl viens Latvijas izlases spēlētājs - Mārtiņš Karsums.