Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Miķelis Rēdlihs atgriežas Rīgas "Dinamo"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" šodien paziņoja, ka panācis vienošanos par līguma slēgšanu ar Latvijas izlases uzbrucēju Miķeli Rēdlihu, kurš nesen atbrīvots no darba Jaroslavļas "Lokomotiv".

30 gadus vecais malējais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs savulaik Rīgas "Dinamo" rindās aizvadīja četras sezonas, kuru laikā piedalījās 249 spēlēs un guva 156 (61+95) punktus. Produktīvākā Latvijas izlases hokejistam bija pēdējā - 2011./12.gada - sezona, kurā M.Rēdlihs guva 44 (13+31) punktus 54 regulārās sezonas spēlēs un 10 (2+8) punktus septiņos "play-off" mačos.

Pēc tam M.Rēdlihs pievienojās Jaroslavļas "Lokomotiv", kura sastāvā aizvadīja divas sezonas. Aizvadītajā sezonā uzbrucējs guva astoņus (4+4) punktus 43 regulārā čempionāta spēlēs, bet 18 Gagarina kausa izcīņas mačos pievienoja sešus (2+4) punktus.

M.Rēdlihs aizvadītajā sezonā pārstāvēja arī Latvijas izlasi Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules hokeja čempionātā Minskā. Septiņās spēlēs Sočos uzbrucējs nopelnīja vienu (0+1) punktu, bet pasaules čempionātā guva sešus (3+3) punktus. Kopumā Latvijas izlases rindās M.Rēdlihs ir aizvadījis 160 spēles, piedaloties arī trijos ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīros, to kvalifikācijā un deviņos pasaules čempionātos. Valstsvienības labā M.Rēdlihs ir guvis 79 (32+47) punktus.