Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic ASV duetu un turpina cīņu Longbīčā

© Sportacentrs.com

Trešo uzvaru Longbīčā (ASV) notiekošajā FIVB Pasaules kausa posmā šodien izcīnījuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:0 pieveica Keisiju Dženingsu un Džeimsu Eiveriju Drostu.

Jau šonakt mūsu duetam nākamais mačs - 1/8 fināls.

Ar piekto numuru izsētie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Longbīčas "Grand Slam" sāka ar uzvarām pār Kanādas un Austrālijas duetiem, jau pēc divām spēlēm nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs. Šonakt Latvijas pāris cīnījās par pirmo vietu grupā (un iespēju atpūsties pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā), taču nācās samierināties ar pirmo zaudējumu Longbīčā un otro vietu grupā.

Samoilovs/Šmēdiņš trīs setu cīņā piekāpās ar 12.numuru izliktajiem amerikāņiem Džeikobam Gibam un Keisijam Patersonam. Latvieši uzvarēja pirmo setu (21:18), tomēr turpinājumā spēcīgāki bija amerikāņi (21:16 un 15:12).

Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Samoilovs/Šmēdiņš sacentās ar vēl vienu ASV duetu – Keisiju Dženingsu un Džeimsu Eiveriju Drostu (31.). Šajā spēlē mūsu pludmales volejbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru - 2:0 (21:13, 21:14), iekļūstot 1/8 finālā.Tajā mūsējiem pretī stāsies brazīlieši Elisons/Bruno (3.). Cīņas sākums pulksten 1.00, naktī uz sestdienu. Cīņa risināsies 2.laukumā.